back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η εθνική κέρδισε 1-0 στην Εσθονία

Διαβάστε επίσης

«Με το δεξί» μπήκε η εθνική στη νεοσύστατη διοργάνωση του Nations League, καθώς με γκολ του Φορτούνη στο 14ο λεπτό, επικράτησε 1-0 της Εσθονίας στο Ταλίν, στην πρεμιέρα του Β΄ ομίλου της 3ης κατηγορίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε καλή εικόνα στο α΄ ημίχρονο, αλλά πιέστηκε στο β΄ μέρος και δυσκολεύτηκε να κρατήσει τη νίκη. Επόμενο ματς για την ελληνική ομάδα, την Τρίτη (11/9, 21:45) στη Βουδαπέστη με την Ουγγαρία.

 

Ο Μίκαελ Σκίμπε χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Βασίλη Μπάρκα, στο αριστερό άκρο τον Μπάμπη Λυκογιάννη, τους Μπουχαλάκη-Κουρμπέλη ως αμυντικά χαφ και μπροστά τους τρία «δεκάρια» (Φορτούνης, Πέλκας, Μάνταλος), φανερώνοντας διάθεση να μεταφέρει εξ αρχής το παιχνίδι προς τα αντίπαλα καρέ. Α

Στο 14΄ η εθνική άνοιξε το σκορ με διαγώνιο πλασέ του Φορτούνη, μετά από σέντρα του Τοροσίδη και ωραία κεφαλιά-πάσα του Μήτρογλου.  Η ελληνική ομάδα συνέχισε να ελέγχει το ματς, αν και χρειάστηκε μία καλή επέμβαση του Μπάρκα σε μακρινό σουτ του Βασίλιεφ (25΄) για να κρατήσει το προβάδισμα. Στο 40΄ η εθνική πλησίασε το 0-2, αλλά μετά από φάουλ του Φορτούνη η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Διαιτητής: Σερντάρ Γκοζουμπουγιούκ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Μετς, Μπαράνοφ

Οι συνθέσεις:

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Πικ, Μετς, Βίχμαν, Μπαράνοφ, Καμς, Λουτς (85΄ Πούρι), Βασίλιεφ, Ντμιτρίγεφ, Ογιάμαα (79΄ Ταμ), Ανιερ (63΄ Ζενιόφ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης (78΄ Τζιόλης), Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (90΄+ Κουλούρης), Μάνταλος, Μήτρογλου (50΄ Μπακασέτας)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα