back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Ρος προς Α. Τσίπρα: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της

Διαβάστε επίσης

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την Ελλάδα και την οικονομία της» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ρος ο οποίος εκπροσωπεί τις ΗΠΑ, σε ανώτερο επίπεδο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2018, τόνισε ακόμη πως η ελληνική οικονομία βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι ευτυχής που βρίσκεται στην Ελλάδα και πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως, πέρα από τους στενούς δεσμούς, οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα των επιπτώσεων σε ελληνικές εταιρείες που προκύπτουν από την επιβολή δασμών στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα αυτό.

Έξαλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή.

«Καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα