back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα βγήκε από το 3ο Πρόγραμμα βαριά τραυματισμένη

Διαβάστε επίσης

 

«Μια ακατάσχετη παροχολογία σήμερα, θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το απόγευμα με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα σε μια τέτοια πρακτική», ενώ ζήτησε και από τους κοινωνικούς εταίρους να σταθούν «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με υπευθυνότητα, μακριά από μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις».
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «στις 20 Αυγούστου έληξε και τυπικά το 3ο Πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών», αφού- όπως είπε- «δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, με το επιτόκιο του 10ετούς να έχει σκαρφαλώσει στο  4,6%».

«Η Ελλάδα βγήκε από το 3ο Πρόγραμμα βαριά τραυματισμένη και χωρίς σήμερα να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, μπροστά στην οποία καταρρέει καθημερινά ο μύθος για το δήθεν τέλος των Μνημονίων και την τάχα αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές», πρόσθεσε.
Μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ υπογράμμισε ότι  «έχει στο επίκεντρό του  την ανάγκη για μία επενδυτική επανάσταση στη χώρα η οποία θα δημιουργήσει πολλές καλές νέες δουλειές, θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και θα έχει ως τελικό στόχο να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 4% αντί 1,5% με 2% που φαίνεται να πετυχαίνει σήμερα».
Μετά την συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και μίλησε αφετέρου για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση των συνεπειών που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συνάντηση, στις 10.30 το πρωί, με παραγωγικούς φορείς.

Απ.Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα