back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Έφη Αχτσιόγλου: Σε 4 μήνες η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Διαβάστε επίσης

Στην επισήμανση ότι είναι εφικτή η διατήρηση των συντάξεων χωρίς νέες παρεμβάσεις, προέβη η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην εκπομπή «Η Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, η μείωση της προσωπικής διαφοράς δεν είναι αναγκαία ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά, ενώ στην Ευρώπη διαμορφώνεται πολιτικά ευνοϊκό περιβάλλον προς την κατεύθυνση αυτή.

Παράλληλα, προανήγγειλε ευνοϊκές παρεμβάσεις προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, μεταξύ των οποίων η χορήγηση 13ης σύνταξης, η μείωση των εισφορών για τους μη μισθωτούς και η λήψη μέτρων για την στήριξη των δικαιούχων σύνταξης χηρείας.

Σε τέσσερις μήνες, γνωστοποίησε η κ. Αχτσιόγλου, θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση υποκατώτατου, που ισχύει σήμερα για τους νέους ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Η υπουργός Εργασίας, κάλεσε συνδικάτα και εργοδότες να προχωρήσουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι αύριο θα εξεταστεί η επέκταση και άλλων συμβάσεων εργασίας.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αναστολής της εφαρμογής μέτρων πρόνοιας προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση των συντάξεων, η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι, επετεύχθη ο στόχος του πλεονάσματος ύψους 3,5% και επιπλέον έχει δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος 750 εκατομμυρίων ευρώ για στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές, τις οποίες θα προσδιορίσει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα