back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πλειστηριασμοί με φωτογραφίες των ακινήτων- Τι αλλάζει στην πλατφόρμα εκποιήσεων

Διαβάστε επίσης

Επανεκκίνηση από αύριο Τετάρτη, της διαδικασίας των πλειστηριασμών με 588 εκποιήσεις ακινήτων για το επόμενο τριήμερο.

Όπως προκύπτει από τις παρουσιάσεις των τραπεζών στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου έως και τα τέλη Ιουλίου η Alpha Bank έχει βγάλει στον πλειστηριασμό 1.413 ακίνητα, η Ενική τράπεζα 1.594, η Eurobank 2.117 και η Πειραιώς 1.594 και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ο αριθμός των προγραμματισμένων πλειστηριασμών θα διπλασιαστεί έως τα τέλη του έτους.

Καθοριστική για την επιτυχία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών είναι η αναβάθμιση της πλατφόρμας eauction που έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα.

Ο εμπλουτισμός της πλατφόρμας με τη χρήση εργαλείων που θα επιτρέπουν στο χρήστη να εντοπίζει ευκολότερα τα ακίνητα που τον ενδιαφέρουν με κριτήρια όπως η περιοχή, το εμβαδό ή η τιμή του ακινήτου σε πρώτη φάση, αναμένεται να συμβάλει στη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να αγοράσουν ένα ακίνητο μέσω του πλειστηριασμού.

Η πληροφόρηση που παρέχεται είναι σήμερα μέσω του συνοδευτικού υλικού που περιγράφει τα χαρακτηριστικά και την τοποθεσία του ακινήτου, χωρίς ωστόσο να δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να αναζητήσει ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές μέσω keywords.

Η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας έχει τεθεί με έμφαση από τις εποπτικές αρχές που διαπιστώνουν ότι δέκα μήνες μετά την έναρξή της, τα αποτελέσματα ως προς την ενεργοποίηση της ζήτησης στην αγορά ακινήτων, δεν είναι ικανοποιητικά.

Ήδη, οι εποπτικές αρχές έχουν ζητήσει την αναβάθμιση της πλατφόρμας και τον εμπλουτισμό της πληροφόρησης που παρέχεται μέσω αυτής όχι μόνο με δυνατότητες αναζήτησης, αλλά και με φωτογραφίες των ακινήτων που πλειστηριάζονται.

Ο εμπλουτισμός της πληροφόρησης θα γίνει σταδιακά και εκτός από την κατηγοριοποίηση των ακινήτων με βάση την τιμή, την περιοχή κ.α. θα επεκταθεί με φωτογραφίες του εξωτερικού του κτιρίου σε πρώτη φάση, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν και φωτογραφίες από το εσωτερικό του ακινήτου που βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Στόχος είναι η πλατφόρμα των πλειστηριασμών να γίνει ελκυστική για τον χρήση και να επιτρέψει την αύξηση της επισκεψιμότητας από τους ενδιαφερομένους. Βελτιώνοντας την προσφορά, θα αυξηθεί και η ζήτηση και, συνεπώς, και οι τιμές στην αγορά ακινήτων, που ήδη εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Χρ. Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα