back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Kωστής Χατζιδάκης: “Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει από κάπου να γραπωθεί, όπως και με την υπόθεση ΝΟVΑRTΙS.Τα κόλπα του, δεν τιμούν ούτε τον ίδιο, ούτε την πολιτική”

Διαβάστε επίσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει από κάπου να γραπωθεί. Εχει χάσει στο πεδίο της αξιοπιστίας, διότι έχει πει ψέμματα σε όποιον μιλά ελληνικά και επίσης έχει χάσει στο πεδίο της αποτελεσματικότητας, διότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη φορολογία πανευρωπαικά. Τη μια λέει για τα πόθεν έσχες του κ Μητσοτάκη και της συζύγου του, την άλλη για τη Νοβάρτις. Το πρόβλημα της χώρας είναι πως θα βγει από την κρίση, να πάει μπροστά και να έρθουν επενδύσεις.Τα κόλπα του κ Τσίπρα, δεν τιμούν ούτε την πολιτική ζωή της χώρας, ούτε και τον ίδιο.” εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζιδάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Στάση των 2 ” με τον Αρη Τόλιο.

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΛΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Αρης Τόλιος: Μιλήσατε για πολιτικής αλητεία, βάσει της αποκάλυψης μιας εφημερίδας, του Documento. Το συνδέετε άμεσα με την κυβέρνηση;

Κωστής Χατζιδάκης: “Υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση…Πριν αλέκτορα φωνήσαι είχε βγει ανακοίνωση από το Μαξίμου… Για έναν δικηγόρο ο οποίος τυγχάνει να έχει συγγενική σχέση με τον κ Μητσοτάκη, υπήρξε δικηγόρος του κ Φλώρου, δεν το αρνείται, πριν αποκαλυφθούν όλα αυτά τα πράγματα. Οταν αποκαλύφθηκαν, με εξώδικό του, παραιτήθηκε και πήγε στη δίκη και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και επομένως η μαρτυρία του συνετέλεσε στην καταδίκη Φλώρου. Είναι πρωτοφανή πράγματα που δεν συνάδουν με οποιαδήποτε έννοια πολιτικού ήθους. Γίνονται ,μάλιστα από μια κυβέρνηση που στο συγκεκριμένο θέμα είναι ανοικτή, ορθάνοικτη καθώς πέρασε το συγκεκριμένο νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος διευκολύνει την αποφυλάκιση φυλακισθέντων, όπως ο Φλώρος, που όπως φαίνεται βεβαίως, προσκόμισε πλαστά πιστοποιητικά. Ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι μια κερκόπορτα, το λέει και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για το νόμο Παρασκευόπουλου και πολύ περισσότερο να φέρει μια τροπολογία που να τον διορθώνει, γιατί μπορεί να βγουν και άλλοι. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει κάποιος στη Βουλή, που να θεωρεί ότι θα πρέπει να βγαίνουν κάποια πιστοποιητικά αναπηρίας – χωρίς να κρίνει το Δικαστικό Συμβούλιο- βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.”

Αρης Τόλιος : Εχω τώρα στα χέρια μου μια ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, άρα η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί, που αναφέρει ότι ο κ Δημητριάδης δεν είχε απλά επαγγελματική σχέση ως δικηγόρος με τον κ Φλώρο ,αλλά είχε μαζί του εταιρία, ότι κατέθεσε στον ανακριτή και παραδέχθηκε ότι έφτιαξε τις off shore μέσω των οποίων ο κ Φλώρος διοχέτευσε στο εξωτερικό τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa και ρωτά αν ο κ Μητσοτάκης τον κρατήσει ως σύμβουλό του ή θα τον απομακρύνει.

Κωστής Χατζιδάκης: “Οι δικηγόροι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους κάνουν σειρά από πράγματα- το ξέρουμε- αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήξεραν τις μύχιες σκέψεις των ανθρώπων αυτών ή πως θα εξελιχθεί το πράγμα με τη ζωή και την καριέρα τους μετά από 3 ή 5 χρόνια. Οταν το αντελήφθη, παραιτήθηκε και κατέθεσε και ως μάρτυρας κατηγορίας. Τι να κάνει να πάει έξω από τον Κορυδαλλό και να τον εμποδίσει; Να το πει αυτό το Γραφείο του Πρωθυπουργού.”

Αρης Τόλιος: Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι έρχονται και άλλες αποκαλύψεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, λέει μάλιστα για διαπλοκή με Τύπο.

Κωστής Χατζιδάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει από κάπου να γραπωθεί. Εχει χάσει στο πεδίο της αξιοπιστίας, διότι έχει πει ψέμματα σε όποιον μιλά ελληνικά και επίσης έχει χάσει στο πεδίο της αποτελεσματικότητας, διότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη φορολογία πανευρωπαικά, ενώ οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.Τη μια λέει για τα πόθεν έσχες του κ Μητσοτάκη και της συζύγου του, την άλλη για τη Νοβάρτις, τώρα βρήκε αυτό. Οσο καιρό τα λέει πάντως αυτά, αντί να μικραίνει η διαφορά με τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις, διευρύνεται. Τίποτε προσωπικά δεν μειώνω, ούτε υποτιμώ. Το πρόβλημα της χώρας είναι πως θα βγει από την κρίση, πως θα πάει μπροστά και πως θα έρθουν επενδύσεις.Να είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την κυβέρνηση οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι, οι άνεργοι δεν θα βρίσκουν προοπτική, τα παιδιά θα φεύγουν κατά δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό και αυτά είναι τα βασικά. Αν θέλουμε ας τα δούμε και όχι να συζητάμε τα κόλπα του κ Τσίπρα, δεν τιμούν ούτε την πολιτική ζωή της χώρας, ούτε και τον ίδιο.”

Αρης Τόλιος: Εσείς όμως, ως ΝΔ, στην υπόθεση του νέου Υπ. Δικαιοσύνης ενοχοποιήσατε κάποια σχέση που είχε με κάποια στελέχη…

Κωστής Χατζιδάκης: “Προσωπικά, είπα -μεταξύ άλλων- ότι τίθεται θέμα δεοντολογίας, καθώς ο Υπ Δικαιοσύνης έχει υπάρξει κατ εξακολούθησιν μάλιστα συνήγορος όχι μόνον υπόπτων, αλλά και καταδικασθέντων τελικά για τρομοκρατία.”

 

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΩ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ν. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΛΠ

Κωστής Χατζιδάκης: “Αυτή η κυβέρνηση έχει χτυπήσει παγκόσμιο ρεκόρ, σε υποσχέσεις και παροχολογία, κανένας δεν μπορεί να τη φτάσει. Το έχει φέρει στην Ελλάδα το κύπελλο και θα είναι στο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για πάντα.Προφανώς,δεν μπορεί να δεχτούμε ότι είναι μονόδρομος όσα έχουν κάνει ο κ Τσίπρας και ο κ Καμένος. Είμαστε πιστοί στο τρίπτυχο: λιγότεροι φόροι και δαπάνες, άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Το νόμο Κατρούγκαλου θα τον καταργήσουμε σε συνεννόηση με τους δανειστές…

Τι νόημα έχει να δουλεύει ένας ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 20χιλιάδες ευρώ το χρόνο, δίνει τα 15 σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και του μένουν 5 χιλιάδες για να ζήσει. Πέρασε ο νόμος Κατρούγκαλου υποτίθεται για να στηριχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και στο τέλος δεν θα μείνει τίποτε με τέτοιου είδους εισφορές.”

*Σε ερώτηση αν η λύση είναι η ιδιωτική ασφάλιση ο κ Χατζηδάκης παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που αφορούν στο σύστημα 3 αξόνων Πρώτον, εθνική σύνταξη,αλληλεγγύη των γενεών, υποχρεωτική ασφάλιση. Δεύτερο, Κεφαλαιοποιητικό σύστημα με επαγγελματικά ταμεία, εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων με συνεννόηση μεταξύ τους και τρίτος πυλώνας επικουρικός, η ιδιωτική ασφάλιση. Περαιτέρω θα μιλήσει σε λίγες ημέρες ο κ Μητσοτάκης (σσ,στη ΔΕΘ).Πρέπει να γίνουμε μια χώρα που θα κυριαρχούν τα ρήματα παράγω και εξάγω. Χωρίς αυτό δεν πάμε πουθενά.”

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα