back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδωνις Γεωργιάδης: “Ανατριχιαστική η δήλωση Καλογήρου ότι πολιτική εξουσία και δικαστές πρέπει να είναι στην ίδια πλευρά. Αντιβαίνει στη διάκριση των εξουσιών στις αστικές, κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Θα ασκηθούν πιέσεις στη δικαιοσύνη, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους Ελληνες δικαστές”

Διαβάστε επίσης

 

O αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Θα χυθεί άπλετο φως” με τον Ηλία Κανέλλη.

Αναλυτικά:

* ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

Αδωνις Γεωργιάδης: “Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν… Ολη η φασαρία με την κυρία Παπακώστα δεν έχει να κάνει ούτε με τη διεύρυνση προς την Κεντροδεξιά στην οποία ουδεμία επιρροή έχει, ούτε ειδικό βάρος έχει η κυρία Παπακώστα, η οποία στις προηγούμενες εκλογές αναδείχθηκε τελευταία βουλευτής στη Β Περιφέρεια Αθηνών. Εγινε υφυπουργός επειδή θέλουν άλλη μια ψήφο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς σας κάναμε υφυπουργό και εσείς θα ψηφίσετε τη συμφωνία, αυτός είναι ο λόγος.

Ως προς την κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,ο λόγος που επελέγη είναι η άσκηση πίεσης στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ηταν ένα μεγάλο δώρο προς εμένα αυτό και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό γιατί μετά την υπουργοποίηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου όλη η ιστορία περί ΝΟVΑRTIS και ΚΕΕΛΠΝΟ, στην πραγματικότητα πήγε περίπατο”

*ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΙΧ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ,( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑΣ

Αδωνις Γεωργιάδης: ”Ο κ Καλογήρου δεν είναι ουδέτερο πρόσωπο, έρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, από την ομάδα Τζανακόπουλου, είναι προφανώς από τους άμεσα εμπλεκόμενους στη σκευωρία ΝΟVΑRTIS και προφανώς η ανάθεση σε αυτόν του Υπ Δικαιοσύνης έγινε,επειδή ο κ Κοντονής, για κάποιους λόγους, δεν ακολουθούσε πλήρως τις οδηγίες. Ολους εμάς μας έψαξε η δικαιοσύνη και δεν μας βρήκε λεφτά. Ο,τι και να λένε τώρα ο κ Καλογήρου και άλλοι, δεν έχει σημασία. Προφανώς και θα ασκηθούν πιέσεις στη δικαιοσύνη, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στους Ελληνες δικαστές.Σε μια χώρα αστικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είναι σχεδόν ανατριχιαστικό να λέγεται κάτι τέτοιο, διότι η απάντηση είναι ότι σύμφωνα με τη διάκριση των εξουσιών, Εκτελεστική και δικαστική εξουσία είναι παράλληλοι δρόμοι, που δεν συναντώνται και δεν έχουν καμία σχέση. Η θέση του Υπ Δικαιοσύνης στις αστικές κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, είναι διαδικαστικού τύπου, για να ελέγχει την ορθή λειτουργία των δικαστηρίων σε επίπεδο προσωπικού, τεχνικής υποδομής κλπ.”

Ο κ Γεωργιάδης απάντησε θετικά στην ερώτηση εάν συμμερίζεται την εκτίμηση ότι ο Πρωθυπουργός συγκροτεί έναν κύκλο γύρω του ,μια δική του ομάδα, αφήνοντας πίσω παλιούς Μπανιάδες, παλιότερα στελέχη που κατάγονται από την ανανεωτική Αριστερά , την οποία απαρτίζουν οι κκ Τζανακόπουλος, Χαρίτσης, Παπάς, Κρέτσος, Αραχωβίτης και Γιαννακίδης, όπως και η κυρία Νοτοπούλου . Επεσήμανε όμως η ομάδα αυτή δεν είναι ομογενοποιημένη.γιατί “οι σχέσεις της ομάδας Τζανακόπουλου με εκείνη του κ.Παπά δεν είναι και τόσο αγαστές. Ο κ Παπάς άλλωστε φαίνεται από τους μεγάλους χαμένους αυτής της περιόδου. Και τη θέση στο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από τον κ Σκουρλέτη και το ΥΠΕΣ που ήθελε δεν το πήρε. Αντιθέτως ο κ Τζανακόπουλος που ξεκίνησε ως αουτσάιντερ με τους φίλους του κκ Βασιλειάδη, Καλογήρου κλπ έχουν πάρει όλα τα πόστα. ”

Ηλ Κανέλλης: Η ΝΔ τι λέει για όλη αυτή την κατάσταση; Θα επανέλθουν οι κατηγορίες για άκρα δεξιά κλπ;

Αδ.Γεωργιάδης : “Είχα την τιμή να γίνω δύο φορές υπουργός, Ναυτιλίας και Υγείας. Ακούσατε να κανέναν εργαζόμενο να μιλήσει για διωγμό λόγω των φρονημάτων του; Εχω ασκήσει εκτελεστική εξουσία και η άποψή μου για τη λειτουργία των θεσμών και ο σεβασμός στις όποιες απόψεις, έχουν αποδειχθεί στην πράξη. Με πιάνουν τα γέλια όταν τα ακούω αυτά. Είναι μια ακόμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πάει την κουβέντα αλλού, αλλά η κουβέντα πρέπει να μείνει εδώ. Πρέπει να συζητάμε για το που πάει η χώρα και εάν τα παιδιά μας θα μείνουν εδώ ή για να προκόψουν θα πρέπει να πάνε στο εξωτερικό, ακόμη για το τί γίνεται στην Υγεία. Μάλιστα η Ελλάδα είναι πλέον η μόνη χώρα του δυτικού κόσμου ,στην οποία , σε καιρό ειρήνης, καταγράφεται μείωση του προσδόκιμου ζωής.“

        *ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΔ

Αδ.Γεωργιάδης : “Η ΝΔ θα προσπαθήσει να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ιδιωτική οικονομία, είμαστε επίσης κατά του κεντρικού σχεδιασμού της ζωής των ανθρώπων στη βάση του να έχουν επιλογές στην Υγεία, την Παιδεία και οπουδήποτε αλλού. Πιστεύω ότι με θεσμούς που θα λειτουργούν, με οικονομία ιδιωτική που θα δίνει την ευκαιρία του κέρδους και άρα της επιχειρηματικότητας και προόδου και με εκμετάλλευση των πραγματικών δυνατοτήτων της χώρας μας,η Ελλάδα θα πάει πολύ γρήγορα μπροστά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση. Δείτε τους δείκτες για να διαπιστώσετε εάν μειώθηκε η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών, με το πρόγραμμά του.Η απάντηση είναι αρνητική.”

                  *ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ

Η ασφάλεια είναι προαπαιτούμενο και απαραίτητο συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Αν η κα Γεροβασίλη αποδειχθεί μια καλή υπουργός Προστασίας του Πολίτη , μπράβο της , θα βγω να τη χειροκροτήσω. Μακάρι να αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αλλάξει γραμμή και ο Ρουβίκωνας θα πάψει να εισβάλει όπου του καπνίσει. Μακάρι να πάψουν τα Εξάρχεια να αποτελούν τόπο ανομίας και ημιαυτόνομο κρατίδιο εν μέσω Αθηνών , να πάψουν τις Παρασκευές και τα Σάββατα να γίνονται επιθέσεις κατά των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, να καίγονται τα τρόλει που περνούν από την ΑΣΟΕΕ, τα λαθρεμπόριο επί της Πατησίων κλπ.”

               *ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Τις κυβερνητικές ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά τις έχει αποδεχθεί ο κ Τσίπρας. Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι έφυγαν από τις θέσεις τους. Οι κκ Σκουρλέτης και Τόσκας, οι Αρχηγοί της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού , όλοι πλην Τζανακόπουλου , έφυγαν .Τη μεγαλύτερη ζημιά όμως στον Τσίπρα την έκανε ο Τζανακόπουλος, εάν ευσταθεί ότι αυτός εισηγήθηκε τη σύσκεψη της Δευτέρας και μετά της Πέμπτης. Εχει ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία και όταν καταλήξει κάπου ή έρθει τη Βουλή , τα κόμματα θα τοποθετηθούν με υπευθυνότητα. Τον χαρακτήρα αυτής της διερεύνησης θα τον δούμε με ηρεμία, ψυχραιμία και χωρίς διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ή αντεκδίκησης ”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα