back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ

Διαβάστε επίσης

Την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δώδεκα χρόνια εξασφάλισε η ΑΕΚ, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με την ουγγρική Βίντι στο ΟΑΚΑ πριν από λίγο, ενώ είχε κερδίσει με 1-2 στον πρώτο αγώνα στη Βουδαπέστη.

Η «Ενωση» προηγήθηκε με τον Μάνταλο, αλλά στη συνέχεια οι Ούγγοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ισοφάρισαν , πίεσαν τους γηπεδούχους και έχασαν πολλές ευκαιρίες, μια και ο τερματοφύλακας Μπάρκας έκανε τρεις σωτήριες αποκρούσεις.

Στο τέλος όμως μετά από τεράστια αγωνία κατάφερε να πάρει την ισοπαλία και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το φιλμ του αγώνα:

4′ Ωραία πάσα του Μάνταλου για τον Έλντερ Λόπες, ο Πορτογάλος παρά την προσπάθεια που έκανε στη δεξιά πτέρυγα – έχοντας κάνει την ανάλογη κίνηση από την αριστερή – δεν μπόρεσε να παρεμβληθεί της πορείας.

10′ Σέντρα του Λόπες από τα αριστερά, η μπάλα περνά παράλληλα από όλους, δεν μπορεί ο Κλωναρίδης να μπει στη φάση στη δεξιά πτέρυγα.

23′ Ο Κλωναρίδης κατέβασε την μπάλα εκτός περιοχής με το στήθος, έπιασε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

30′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Βίντι. Εξαιρετική εκτέλεση του Λάζοβιτς, ακόμη καλύτερη η απόκρουση του Μπάρκα.

Το παιχνίδι διεξάγεται κάτω από ισχυρή βροχόπτωση

Τέλος α’ ημιχρόνου 0-0

48′ Ο Φιόλα ανατρέπει τον Έλντερ Λόπες. Ο Ούγγρος τράβηξε τον Πορτογάλο και τον εμπόδισε να πάρει την κεφαλιά. Ο Μάνταλος αναλαμβάνει την εκτέλεση, ευστοχεί κι ανοίγει το σκορ.

57′ Ο Νεγκό βγαίνει από τη δεξιά πλευρά, πλασάρει πάνω από τον Μπάρκα και ισοφαρίζει για τους Ούγγρους.

68′ Σουτ του Νεγκό η μπάλα έξω. Ήταν επικίνδυνο το σουτ του Γάλλου επιθετικού.

71′ Ευκαιρία για τη Βίντι. Σουτ του Λάζοβιτς, ο Μπάρκας απομακρύνει σε κόρνερ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1-1

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των παικτών με τον Λιβάγια να χτυπά αντίπαλο και να δέχεται απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Μάνταλος (89′ Τσόσιτς), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λόπες, Κλωναρίδης (62′ Πόνσε), Λιβάγια (84′ Αλεφ)

Βίντι (Μ. Νίκολιτς, 4-3-1-2): Κόβακσιτς, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Νικόλοφ (46′ Πάτκαϊ), Κόβακς, Λάζοβιτς, Σκέποβιτς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα