back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε επίσης

Με το μουσικό έργο Προμηθέας του Λουκά Θάνου σε πρώτη παρουσίαση, ανοίγει, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, η αυλαία του Φεστιβάλ Κολωνού, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο, το οποίο αποτελεί το καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού των πολιτών με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία σε μια ιστορική γειτονιά της Αθήνας.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το λιμπρέτο Προμηθέας, βασισμένο στην τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, για τρεις συνεχόμενες παραστάσεις, στις 3, 4 & 5/9 με γενική είσοδο 5€.

Στο μουσικό έργο, με κορυφαίο τον Ψαραντώνη, συμμετέχουν οι Βασίλης Γισδάκης, Χρήστος Θάνου, Χρήστος Ραμμόπουλος, Σταύρος Παργινός, Στέφανος Δορμπαράκης και η Χορωδία δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, που του προσδίδουν πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας διαφορετικές μελωδίες και ρυθμούς, καθώς και την αρχαία τραγωδία με σύγχρονα στοιχεία.

Αναλυτικότερα, η Συμφωνική Ορχήστρα (9/9) υποδέχεται στη σκηνή τη συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια σε μία συναυλία με συνθέσεις της καλλιτέχνιδας, αλλά και διεθνή tango, κινηματογραφική μουσική και μελωδίες από τα Βαλκάνια.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα (10/9) μας ταξιδεύει σε ένα μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής (21/9) και ο ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης παρουσιάζουν τις αγαπημένες επιτυχίες του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό, ενώ το κοινό περιηγείται με τους ήχους της Big Band (19/9) στον κόσμο της ελληνικής μουσικής.

Οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Σταμάτης Μπερής (16/9) σε μία ατμοσφαιρική συναυλία μεταφέρουν τους ακροατές στη νύχτα του Ιουλίου του 1990 με την αξέχαστη συνύπαρξη επί σκηνής των τριών σύγχρονων μύθων, Λουτσιάνο Παβαρόττι, Πλάτσιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρρέρας.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και ο Λευτέρης Ελευθερίου (20/9) με το ιδιαίτερο και πληθωρικό χιούμορ τους ξανασυστήνουν πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα, μέσα από τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό σε μια μουσική παράσταση που θα ενθουσιάσει. Το Φεστιβάλ κλείνει με μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, το συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος συμπράττει με τη Klaudia Delmer και Αντώνη Κορωναίο σε ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο (22/9), ξαναζωντανεύοντας τις στιγμές όπου γεννήθηκαν λατρεμένα τραγούδια, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της κοινής δισκογραφικής του δουλειάς με τη χαρισματική ερμηνεύτρια.

Στις θεατρικές προτάσεις περιλαμβάνονται η παράσταση Ίων του Ευριπίδη από το Άλφα Ιδέα Θέατρο με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και τη Δήμητρα Χατούπου (12/9-είσοδος 5€), καθώς και το Ελισαβετιανό δράμα Εδουάρδος ο Β΄ του Μάρλοου από το Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη (15/9).

Η κωμωδία western Άγρια Δύση του Θοδωρή Αθερίδη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών & Create4Art (17/9-είσοδος 5€) θα σκορπίσει το γέλιο σε μια παράσταση με φόντο την Κρήτη και τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Μπέσυ Μάλφα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το μικρό πόνι (14/9) του Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα, ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, θα ευαισθητοποιήσει το κοινό εστιάζοντας στο θέμα του εκφοβισμού, της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας, ενώ Η νεράιδα του φεγγαριού (8/9) με τη Σάρα Εσκενάζη, βασισμένη σε μύθο της Ιαπωνίας, θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Προπώληση εισιτηρίων:

*Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της viva.gr

αποκλειστικά μέσω χρεωστικών/ πιστωτικών καρτών.

*Πώληση εισιτηρίων με μετρητά θα γίνεται δυο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο Κολωνού και θα αφορά στα εισιτήρια μόνο της συγκεκριμένης ημέρας.

Πληροφορίες: 210 52 84 854 | www.opanda.gr

#FestivalKolonou

@opanathens

Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός Σεπόλια & Σταθμός Λαρίσης , Τρόλεï: No. 12 (Ζάππειο – Περιστέρι), στάση «Αρμονία», Λεωφορείο: 057 (Ομόνοια – Λόφος Σκουζέ), στάση «πλατεία Κολωνού»

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

Εισιτήρια: 5€

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα