back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Με 10 εκατ. ευρώ ο Πιεμπονγκσάντ στην ΑΜΚ, 17,4 έβαλε ο Αλαφούζος

Διαβάστε επίσης

Νέα ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ θα αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση στις 21/9 για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε 17,4 εκατ. ευρώ.

Η ΑΜΚ που θα συζητηθεί σε νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, θα ορίσει το ποσό να είναι στα 10 εκατ. ευρώ. Αυτό αποφασίστηκε στο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα μέλη επίσης ενημερώθηκαν ότι στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ, που έκλεισε την Πέμπτη, μπήκαν από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου 17,4 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό δεν μπήκε σε…ζεστό χρήμα, καθώς έβαλε ένα πολύ μεγάλο ποσό, αλλά σ’ αυτό περιλαμβάνονται και χρήματα που είχαν μπει το προηγούμενο διάστημα και τα οποία μετοχοποιήθηκαν.

Μπαίνει ο Πιεμπονγκσάντ

Η νέα ΑΜΚ, λοιπόν, δεν είναι στο ύψος που θα περίμεναν όλοι. Ο ίδιος ο Πιεμπονγκσάντ στην αρχική πρόταση έκανε λόγο για 13+7+7 εκατ. ευρώ συν 20 εκατ. ευρώ για ενίσχυση της ομάδας. Η νέα ΑΜΚ είναι ανοιχτή και μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει. Αυτό σημαίνει πως εάν στις 22/9 ο Ταϊλανδός βάλει τα δέκα εκατ. ευρώ, η ΑΜΚ κλείνει. Να επισημάνουμε ότι μόνο με δέκα εκατ. ευρώ δεν γνωρίζει κανείς ακριβώς ποιο θα είναι το ποσοστό που θα πάρει ο νέος μέτοχος.

Όποτε κλείσει η νέα ΑΜΚ, ο Παϊρότζ, μπορεί κάλλιστα να προκηρύξει νέα, καθώς με τα 10 εκατομ ευρώ, πολύ δύσκολα θα είναι ο μεγαλομέτοχος. Οπότε θα χρειαστεί να βάλει και άλλο ποσό στην ΠΑΕ, εάν επιθυμεί να γίνει το απόλυτο αφεντικό στην ομάδα. Στη νέα ΓΣ θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής Διοικητικού Συμβουλίου. Μπορεί δηλαδή αυτός που θα βάλει χρήματα, ο Πιεμπονγκσάντ, ο Ρέστης ή οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει στην «Pan Asia» να επιλέξει τους δικούς του ανθρώπους σε διοικητικό συμβούλιο και να τρέχει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα