back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιάννης Μανιάτης: “Υπάρχουν καταγγελίες για απομάκρυνση 20 με 30 ικανών και υψηλής εξειδίκευσης, στελεχών του ΑΔΜΗΕ, μη αρεστών στη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση”

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                                 Αθήνα, 2018/08/24

Η πυρκαγιά στον Αγ. Στέφανο στις 17 Ιουλίου και το προχθεσινό μπλακ άουτ στο μισό Λεκανοπέδιο, δημιουργούν σοβαρότατες ανησυχίες για τη θωράκιση του εθνικού ενεργειακού συστήματος” εκτίμησε ο υπεύθυνος της ΚΟ της ΔΗΣΥ για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Αθήνα Σήμερα”, με τη Νόνη Καραγιάννη.

Ο κ Μανιάτης κατήγγειλε περιθωριοποίηση 20 – 30 ικανών στελεχών του ΑΔΜΗΕ μη αρεστών στη διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση, ενώ επισήμανε την ανάγκη συστράτευσης των άξιων, ανεξαρτήτως της  πολιτικής η κομματικής τους τοποθέτησης.”

Αναλυτικά :

*ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΤΗΣ ΔΕΗ

Νόνη Καραγιάννη: Απαντήσεις επί της ουσίας για το προχθεσινό μπλακ άουτ, δεν έχουν ακόμη δοθεί και ομολογώ ότι δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε. Είδα και την ανακοίνωσή σας για συνέπειες της σταδιακής απαξίωσης από κυβερνητικής πλευράς απέναντι στη ΔΕΗ. Τα αίτια όμως αυτού του μπλακ άουτ, τελικά, ποια είναι;

Γιάννης Μανιάτης: “Το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι η σπουδαιότερη εθνική υποδομή που διαθέτουμε.

Μιλούμε για 11,5 χιλιάδες χλμ δικτύου μεταφοράς, για ένα κέντρο ελέγχου όλης της χώρας που βρίσκεται στον Αγιο Στέφανο και παράλληλα για μια πραγματικότητα που -δυστυχώς- για την κυβέρνηση, είναι ξεροκέφαλη.

Φέτος το καλοκαίρι, είχαμε δύο συμβάντα: Την πυρκαγιά στον Αγιο Στέφανο στις 17 Ιουλίου και προχθές, ένα μπλακ άουτ στο μισό λεκανοπέδιο. Ανάλογα γεγονότα δεν έχουν υπάρξει, τα προηγούμενα χρόνια και δημιουργούν σοβαρότατες ανησυχίες για τα ζητήματα θωράκισης του εθνικού ενεργειακού συστήματος. Ζητήματα που όταν απαντώνται με ένα τρόπο, όπως προκύπτει από την ανάγνωση της ανακοίνωσης του ΑΔΔΜΗΕ, καθιστούν ακατανόητες τις αιτίες.

Στην πραγματικότητα δεν έχει υπάρξει ακόμη απάντηση ,διότι η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ καταλήγει ότι οι έρευνες θα συνεχισθούν, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες. Απαντήσεις δεν έχουν δοθεί ,ενώ έχουμε δύο συμβάντα μέσα στο καλοκαίρι, σε μια εποχή με μειωμένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, άρα χωρίς υπερφόρτωση του δικτύου. Ανοικτό παραμένει και το θέμα των έκτακτων ελέγχων, που διενεργούνται,χωρίς ουδείς να έχει πει γιατί δεν έγιναν νωρίτερα.

Εχουν υπάρξει καταγγελίες ότι πολύ αξιόλογα στελέχη του ΑΔΜΗΕ που δεν ήταν αρεστά στη σημερινή , διορισμένη από την κυβέρνηση, διοίκηση έχουν μπει στο ψυγείο. Αναγκαία η συστράτευση άξιων στελεχών του ΑΔΜΗΕ ανεξαρτήτως πολιτικής η κομματικής τους τοποθέτησης γιατί το εθνικό σύστημα έχει ανάγκη από τη συμβολή όλων.”

Νόνη Καραγιάννη: Εχετε συγκεκριμένες περιπτώσεις απομάκρυνσης;

Γιάννης Μανιάτης: “Αν διαβάσετε τα ρεπορτάζ των διαπιστευμένων στο Υπ. Ενέργειας δημοσιογράφων, θα δείτε ότι μιλούν για 20 έως 30 στελέχη υψηλής κατάρτισης,που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους.

Νόνη Καραγιάννη: Με αποτέλεσμα οι θέσεις τους να έχουν καταληφθεί από λιγότερο έμπειρους και ειδικά καταρτισμένους;

Γιάννης Μανιάτης: “Ακριβώς. Οι γνώσεις στον ΑΔΜΗΕ είναι απολύτως εξειδικευμένες και είναι αδιανόητο σε τέτοιες κομβικής σημασίας για την εθνική οικονομία εταιρίες, να χρησιμοποιούνται για τα στελέχη κομματικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα