24.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Περιδιάβαση στον διεθνή Τύπο

✚ ΑΘΗΝΑ

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, «το παιδί, η πόλη και τα μνημεία»

Υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τέθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», σφραγίζοντας...

Αthens Film Office: Η Αθήνα διεκδικεί να γίνει πόλος έλξης για τη διεθνή κινηματογραφική παραγωγή

Τη λειτουργία Γραφείου εξυπηρέτησης των γυρισμάτων κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα, σε συνεργασία με το γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων, εξήγγειλε μέσω του...

Μουσεία και Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων ανοίγουν αυλές και κήπους για τα παιδιά

Στις όμορφες αυλές και τους πράσινους κήπους των Μουσείων και Πολιτιστικών Κέντρων του, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) εγκαινιάζει μια...

Κίνημα προσβασιμότητας στην Αθήνα – Συνεργασία για τη βελτίωση της διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 22 Ιουλίου ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης,...

Το 1ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» είναι γεγονός

Αυτό το καλοκαίρι συναντιόμαστε στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολοκοτρώνη, στο νούμερο 56 και στον πεζόδρομο της Νικίου για τη μεγάλη γιορτή πολιτισμού...

Οι χθεσινές εξελίξεις με την καταδίκη του Μάναφορτ, πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου, αλλά και την ομολογία ενοχής του προσωπικού του δικηγόρου, είναι το θέμα που μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού Τύπου.

Οι New York Times σχολιάζουν επικριτικά τις δηλώσεις του Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες ο Πολ Μάναφορτ είναι «γενναίος», ενώ ο δικηγόρος του Μάικλ Κοέν είναι «ψεύτης» και πως ο πρώτος, σε αντίθεση με τον δεύτερο «δεν έσπασε» στις πιέσεις της δικαιοσύνης.

Η Washington Post με την σειρά της επισημαίνει πως το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να χειριστεί με ιδιαίτερη λεπτότητα το ζήτημα, αφού σφίξει ο κλοιός του ειδικού εισαγγελέα γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ πλησιάζουν και οι ενδιάμεσες εκλογές για την ανάδειξη νέων αντιπροσώπων και γερουσιαστών στα δύο νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ. Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει ειδικό άρθρο της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο ο εκδότης του συντηρητικού περιοδικού National Enquirer Ντέιβιντ Μπέκερ, είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση, αφού στοιχεία που συνδέονται με την ομολογία του Μάικλ Κοέν, τον φέρουν να θέλει να «αγοράσει» τις ιστορίες των δύο γυναικών που φέρονται πως είχαν ερωτικές σχέσεις με τον Τραμπ, προκειμένου να τις «θάψει».

Το Boston Globe εστιάζει στο γεγονός ότι τόσο το Ρεπουμπλικανικό όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, μέσω επίσημων δηλώσεων αλλά και διαρροών, κράτησαν αποστάσεις από την ιδέα της κατάθεσης μομφής κατά του Τραμπ. Ωστόσο, σε σειρά άρθρων που δημοσιεύονται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, σχολιάζονται οι τελευταίες κινήσεις των δύο πλευρών, των εισαγγελέων που ερευνούν τις διάφορες υποθέσεις αλλά και εκείνης του αμερικανού προέδρου.

Το περιοδικό Politico αφιερώνει σχεδόν όλη του την ύλη στις δικαστικές περιπέτειες των συνεργατών του αμερικανού προέδρου και αναλύει τις επιπτώσεις και τα πιθανά σενάρια των εξελίξεων. Στο κύριο άρθρο του περιοδικού περιλαμβάνονται δηλώσεις και εκτιμήσεις διαφόρων παραγόντων της αμερικανικής πολιτικής και επιχειρηματικής κοινότητας, εκείνη όμως που ξεχωρίζει είναι το πρώην διευθυντή των Καζίνο του Τραμπ Μάικλ Ντ’ Αντόνιο, σύμφωνα με τον οποίο «ο αμερικανός πρόεδρος είναι τρομοκρατημένος, αφού βλέπει πως σκοτεινές ή γκρίζες σελίδες της ζωής του των τελευταίων σαράντα ετών να εισβάλουν στο σπίτι του και να τον βασανίζουν».

Reuters: Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται επανεκκίνηση

Η χώρα πραγματοποίησε εκκαθάριση των τραπεζών της μετά την εφαρμογή των προγραμμάτων, αλλά παραμέλησε τις επιχειρήσεις, αναφέρει το Reuters, σε άρθρο της για την ελληνική οικονομία και τις εξελίξεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. Η καλύτερη προστασία των μικρομετόχων και τα υψηλότερα πρότυπα θα βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει μετά από πολλά χρόνια λιτότητας. Η εταιρική διακυβέρνηση είναι ένα από τα στοιχεία που λείπουν από τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ελλάδας. Μετά την διάσωση των τραπεζών το 2015, η κυβέρνηση επέβαλε νέους κανόνες για να εξαλείψει τις κακές συνήθειες δανεισμού. Οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να διορίσουν έμπειρους και ανεξάρτητους διευθυντές, ενώ απαγορεύθηκε στους πελάτες να είναι μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Ωστόσο, οι ίδιοι αυτοί πελάτες δεν έχουν αλλάξει την συμπεριφορά τους. Οι εταιρείες ελέγχονται από τους μεγαλομετόχους και στα διοικητικά συμβούλια δεν περιλαμβάνονται ανεξάρτητα ή έμπειρα μέλη. Δραστήριοι επενδυτές πιέζουν για αλλαγές, με μέτρια επιτυχία.
Στην Ισπανία η El Pais αναλύει το θέμα της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον αντρών αστυνομικού τμήματος, όταν ισλαμιστής τρομοκράτης του επιτέθηκε με μαχαίρι. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις αστυνομικού, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο δράστης επιτέθηκε με σκοπό να σκοτώσει. Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον δράστη. Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει μεγάλο άρθρο σχετικά με τις επιπτώσεις του τουρισμού στην οικονομία της περιοχής και αναδεικνύει το θέμα των θανατηφόρων πτώσεων μεθυσμένων τουριστών. Στην ίδια σελίδα, η διεύθυνση της εφημερίδας δημοσιεύει μεγάλη έρευνα σχετικά με τις κίτρινες κορδέλες που κρεμούν οπαδοί της ανεξαρτησίας σε διάφορα δημόσια μέρη προς ένδειξη συμπαράστασης στους φυλακισμένους ηγέτες της περιοχής, οι οποίοι πέρσι είχαν προσπαθήσει να αποσχιστούν από την Ισπανία. Τέλος, ειδική αναφορά γίνεται στους 100 και πλέον παράτυπους μετανάστες οι οποίοι κατέφεραν να υπερπηδήσουν τον ύψους 6 μέτρων τοίχο στον μαρονικό θύλακα στην Βόρεια Αφρική και να εισέλθουν σε ισπανικό έδαφος.

CNBC: Η Ιταλία γίνεται ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης
«Η Ιταλία γίνεται ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης και παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν την πιθανότητα μιας κρίσης χρέους, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ενόψει της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού», εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να αυξήσει τις δαπάνες, παρά το δυσθεώρητο ύψος του δημόσιου χρέους. «Θα περιμένουμε να δούμε τις πράξεις της κυβέρνησης και, αν οι αριθμοί δεν βγαίνουν, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την Ιταλία», δήλωσε ο Χόλγκερ Σμιντινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg. Επί του παρόντος, επικρατεί ασάφεια για τον τρόπο που το Κίνημα των 5 Αστέρων και η Λέγκα του Βορρά θα καταρτίσουν τον προϋπολογισμό, αυξάνοντας τις συντάξεις και το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.
Ενδέχεται να υπάρξουν αποκλίσεις από προηγούμενες δεσμεύσεις προς την ΕΕ, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πόσο μεγάλες θα είναι. Η σοβαρότερη ανησυχία είναι πως η κυβέρνηση θα αυξήσει το χρέος. Οι οίκοι αξιολόγησης πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους για την Ιταλία τις προσεχείς εβδομάδες.
Στο μεταξύ το Spiegel online αναφερόμενο στην κατάρρευση της μοιραίας γέφυρας στην Γένοβα με άρθρο του οικονομολόγου Τόμας Φρίσκε επισημαίνει πως «Σπανίως έγινε τόσο δραματική εξοικονόμηση πόρων για την ανακαίνιση δημόσιων έργων όσο τελευταία στην Ευρωζώνη – και πουθενά αλλού τόσο πολύ όσο στην Ιταλία. Και αυτό πρέπει να καταχωρηθεί στη λίστα των πιθανών αιτιών της τραγωδίας στη Γένοβα». «Σαφώς έχει κάτι το ανήκουστο το να καθιστά συνυπεύθυνους για την καταστροφή της Γένοβα ο μαινόμενος δεξιός Υπ. Εσωτερικών της Ιταλίας, αντανακλαστικά, τους αγαπημένους εχθρούς του στις Βρυξέλλες. Πριν καν ξεκαθαριστεί κάποια αιτία του δυστυχήματος. Κάτι τέτοιο κάνουν βέβαια λαϊκιστές σαν τον Ματέο Σαλβίνι, προκειμένου να εξυπηρετήσουν με αρνητικά στερεότυπα τους δικούς τους οπαδούς.
Μόνο που αυτό δεν σημαίνει ότι η υποψία κάθε αυτή είναι ανήκουστη: Ότι δηλαδή στη λίστα των πιθανών εξηγήσεων για την ασύλληπτη καταστροφή αυτής της εβδομάδας πρέπει να περιληφθεί και το ότι οι κυβερνήσεις της Ιταλίας και άλλων χωρών που βρίσκονται σε κρίση τα προηγούμενα χρόνια πιέζονταν μανιωδώς να περικόψουν δημόσιες δαπάνες. Τόσο πολύ δε, ώστε τώρα να διαβρώνονται οι υποδομές με τρομακτικό τρόπο. Και να καταρρέουν γέφυρες» τονίζει ο Φρίσκε.

Γερμανικός Τύπος

Handelsblatt: Η Μέρκελ θέλει Γερμανό στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Γερμανό θέλει στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον επόμενο χρόνο η Ανγκελα Μέρκελ, τείνοντας να εγκαταλείψει τις αξιώσεις της για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Η κυριότερη προτεραιότητα της Μέρκελ δεν είναι πλέον η ΕΚΤ, αλλά η Κομισιόν» διαβεβαίωσε στην εφημερίδα μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καγκελάριος κρίνει πως η προεδρία της ΕΚΤ αποτελεί κυρίως μια θέση γοήτρου, ενώ ο θώκος του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πολιτικά σημαντικότερος. Η κούρσα της διαδοχής του Γιούνκερ έχει ξεκινήσει, στο παρασκήνιο τουλάχιστον, εδώ και πολλούς μήνες. Το όνομα του Γάλλου Μισέλ Μπαρνιέ, του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit αναφέρεται αρκετά συχνά. Σύμφωνα με τη Handelsblatt, πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται στο Βερολίνο για τους πιθανούς υποψηφίους της Γερμανίας, όπως εκείνο του νυν υπουργού Οικονομίας Πίτερ Αλτμάιερ και της υπουργού Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δύο πρόσωπα προσκείμενα στο περιβάλλον της Άγγελας Μέρκελ. Επίσης, έχει αναφερθεί το όνομα του Μάνφρεντ Βέμπερ, του επικεφαλής της ομάδας των συντηρητικών του Λαϊκού Κόμματος (PPE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μέλος των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου, του CSU.

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει επικριτικά την ευρωπαϊκή αριστερά, επιρρίπτοντάς της έλλειψη οράματος και αδυναμία να καταθέσει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις.
Ο σχολιαστής της εφημερίδας του Μονάχου θυμίζει την άνοδο αριστερών πολιτικών κομμάτων και κινημάτων διαμαρτυρίας στην Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτά ανήκουν στο παρελθόν», επισημαίνει η SZ.
Σήμερα «η γερμανίδα αριστερή πολιτικός Σάρα Βάγκενκνεχτ φωνάζει ‘Ξεσηκωθείτε’ όμως το κάλεσμα φαίνεται ότι κάνει λίγους να σηκωθούν από την πολυθρόνα τους. Ο Έλληνας Γιάνης Βαρουφάκης, άλλοτε προβεβλημένη μορφή της αριστεράς, είναι σήμερα απλά ομιλητής σε διαλέξεις.

Στη Γαλλία, η άνοδος του Εμμανουέλ Μακρόν ώθησε τη γαλλική αριστερά σχεδόν σε ανυποληψία. Πολλοί άνθρωποι είναι μεν με κάποιον τρόπο δυσαρεστημένοι με την κατάσταση του κόσμου και τις κοινωνικές δυσχέρειες, ωστόσο μόνο λίγοι φαίνεται να βλέπουν τον αντικαπιταλισμό ως αντίδοτο».
Ο σχολιαστής επισημαίνει ότι «η αριστερά δεν κατόρθωσε κατά την πρόσφατη, βραχύβια άνθησή της να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση στην οικονομία της αγοράς. Η Ελλάδα δεν ξέφυγε από την παγίδα του χρέους επειδή ο Αλέξης Τσίπρας υλοποίησε την εναλλακτική πολιτική που είχε υποσχεθεί, αλλά επειδή αποδέχθηκε τους όρους των Βρυξελλών.
Αυτό δεν ήταν εκείνο που προσδοκούσαν οι ψηφοφόροι του. Έτσι η τελευταία αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης θα ακολουθήσει μάλλον τον δρόμο που είχε διαβεί προηγουμένως η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, στο δρόμο που οδηγεί στο περιθώριο».

«Ο πολυμήχανος Αλέξης Τσίπρας, μετά από μακρά περιπλάνηση, οδήγησε και πάλι τη χώρα του έξω από τα προγράμματα των δανειστών – αυτό το μήνυμα στέλνει στους ψηφοφόρους του. Πολλά προβλήματα όμως παραμένουν», γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο: «Ο νέος Οδυσσέας της Ελλάδας».
«O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αγαπά τις συμβολικές εμφανίσεις. Το τηλεοπτικό του διάγγελμα για το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης το εκφώνησε στην Ιθάκη, με φόντο τη θάλασσα…Με την εμφάνιση στην Ιθάκη ο Τσίπρας στέλνει το μήνυμα ότι είναι ο Οδυσσέας της Ελλάδας, που μετά από πολλές φουρτούνες οδήγησε τη χώρα στον προορισμό. Ταυτόχρονα, πλησίασε τον εαυτό του και τη χώρα του και πάλι στην Ευρώπη, αφού μίλησε σε ένα νησί κοντά στην Ιταλία, αντί στο ανατολικό άκρο κοντά στην Ατάλλεια», γράφει η FAZ.
H γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η μεταστροφή του σήμερα 44χρονου Τσίπρα σε ρεαλιστή πολιτικό και οι ηγετικές χειρονομίες του συγκαλύπτουν ωστόσο πολλές αντιφάσεις. Το φθινόπωρο του 2014, ο Τσίπρας, πριν από την πρώτη εκλογική νίκη του, είχε υποσχεθεί στους Έλληνες κούρεμα του χρέους, ειδικά επενδυτικά προγράμματα πέρα από το Σύμφωνο Σταθερότητας ή κατώτατο μισθό 751 ευρώ το μήνα.
Σήμερα το παλιό πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι ενός ονειρικού κόσμου, για τον οποίο όμως συνεχίζουν να πενθούν αλλοτινοί ριζοσπάστες οπαδοί της ελληνικής Αριστεράς, μαζί με τους οποίους ο νεαρός πολιτικός μηχανικός, Αλέξης Τσίπρας, τότε Γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, ίδρυσε το πολυσυλλεκτικό κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ».
«Οι πιστοί οπαδοί του Τσίπρα βλέπουν σ’ αυτόν τώρα τον εκπρόσωπο μιας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής. Όπως λένε, κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα βγει από τα προγράμματα εξυγίανσης. Τώρα η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερα περιθώρια.
Το Σεπτέμβριο ο Τσίπρας θα εξαγγείλει φορολογικές ελαφρύνσεις και κυρίως μείωση του ΕΝΦΙΑ, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, στήριξη των φτωχών, επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και υψηλότερο κατώτατο μισθό. Κατά την άποψη των επικριτών του, και στον οικονομικό κόσμο, ο Τσίπρας επιστρέφει έτσι στις παλιές υποσχέσεις του 2014, χωρίς να έχει λύσει σοβαρά στα χρόνια που μεσολάβησαν τα προβλήματα της Ελλάδας: όπως τις περιορισμένες επενδύσεις των επιχειρήσεων ή τη συνεχιζόμενη αβελτηρία της Διοίκησης», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Τις πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική οικονομία εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης που σημειώνει η αξία της τουρκικής λίρας επισημαίνει η Handelsblatt στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ σημειώνει ότι η απόφαση να πωλήσει το 2016 ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας τη Finansbank, θυγατρική της στην Τουρκία, αποδεικνύεται εκ των υστέρων ορθότατη. «Μια τουρκική τράπεζα είναι το τελευταίο που θέλει να έχει κανείς αυτή την ώρα. Εξαιτίας της πτώσης της λίρας ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια που έχουν λάβει σε ξένο νόμισμα. Έτσι η νομισματική θα μπορούσε να εξελιχθεί γρήγορα σε τραπεζική κρίση», γράφει ο γερμανός ανταποκριτής της Handelsblatt, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες αυτές αντικατοπτρίζονται στην πτωτική πορεία των μετοχών του τουρκικού τραπεζικού κλάδου, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν χάσει το ήμισυ της αξίας τους στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών.

Επιμέλεια: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Γαλλία Covid-19: Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.288 μολύνσεις, αριθμός που δεν...

Κορονοϊός: 151 νέα κρούσματα – 46 στην Αττική – 38 στη Θεσσαλονίκη και άλλα 17 από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη – Στα 211 συνολικά...

Άλλα 151 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες...

Νέα μέτρα για τον κορoνοϊό – Απαγορεύονται οι λιτανείες

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορούν όσους επισκέπτονται τη χώρας μας από την Μάλτα, τις λιτανείες λόγω και του Δεκαπενταύγουστου...

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Άσχημα τα νέα από το μέτωπο της πανδημίας στη χώρα μας. Στα 211 τα θύματα του κορονοϊου μετά το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας 85...

Ερντογάν: Θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις – Η ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία «δεν έχει καμία αξία»

Την επανάληψη των τουρκικών γεωτρήσεων για εντοπισμό υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της...

Kυρ. Μητσοτάκης: Εθνική επιτυχία η συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου

Εθνική επιτυχία, που κλείνει εκκρεμότητα δεκαπέντε ετών, χαρακτήρισε την συμφωνία για την ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του, στην...

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 552  νέα κρούσματα ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Υπενθυμίζεται...

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο δήμος Αθηναίων δίπλα στους άστεγους και το καλοκαίρι

Στο πλευρό των άστεγων και άπορων πολιτών της Αθήνας, που πλήττονται από τη φτώχεια και στερούνται τους βασικούς πόρους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα,...

Εκπαιδεύοντας τους ψαράδες στη βιώσιμη αλιεία, στον καθαρισμό του βυθού και στη κυκλική οικονομία 

Mediterranean Cleanup 40 μηχανότρατες, 30 γρι-γρι και 50 σκάφη παράκτιας αλιείας καθαρίζουν 1500 κιλά πλαστικών θαλάσσιων απορριμμάτων κάθε εβδομάδα.σε Πειραιά, Λαύριο, Χαλκίδα, Κύμη και Πάτρα,...

Η «Θάλεια» έφθασε στην Αθήνα – Καταιγίδες σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου

Το απόγευμα της Παρασκευής, ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε σε περιοχές της Αττικής, με ένταση κυρίως στα βόρεια προάστια και στα νότια. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν τους πολίτες...

ΚΤΕΛ Κηφισού: μειωμένη η κίνηση κατά 50%

Οι επιπτώσεις του κορονοιού είναι εμφανείς και στις μετακινήσεις με τα υπεραστικά λεωφορεία, με συνέπεια η κίνηση στον σταθμό του Κηφισού να είναι μειωμένη...

Αλλάζει η Ομόνοια – Έναρξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

Η πρόσφατη ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας σηματοδοτεί την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ήδη, στην πλευρά του δρόμου της Αγίου Κωνσταντίνου και επί της πλατείας ξεκίνησαν...

Bottom Fullwidth