back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με το…ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Ραντεβού με τα αστέρια του Champions League έδωσε η ΑΕΚ, αρκεί σε έξι ημέρες στο ΟΑΚΑ να διαφυλάξει την πολύτιμη νίκη 2-1 επί της Βίντι στη Βουδαπέστη, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των play- off.

Η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον με το…ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League, μετά τη σπουδάια νίκη με 2-1 επί της Βίντι στη Βουδαπέστη. Ο Κλωναρίδης στο 35΄ άνοιξε το σκορ, ο Μπακασέτας στο 49΄ έγραψε το 0-2 και μείωσε ο Λάζοβιτς στο 68΄. Με δέκα παίκτες έμεινε η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας στο 23΄ λόγω αποβολής του Χούστι, ενώ αποβλήθηκε και ο Μπακασέτας στο 53΄.
Η Ενωση έμεινε αήττητη για 13ο συνεχόμενο ματς στην Ευρώπη, επίτευγμα που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο αγώνας

Η  αποβολή του Σάμπολτς Χούστι στο 23΄ άλλαξε εντελώς τα αγωνιστικά πλάνα του Ουζουνίδη και του Νίκολιτς. Μετά την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνη προβολή στον Μπακασέτα, έπεσε πολύ…κλωτσιά, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων που μάλλον θεώρησαν ότι ο Ρόκι τους χρωστούσε κάτι.

Έκαναν λάθος υπολογισμούς όμως και στο 35΄ η αφετηρία του θριάμβου ήταν μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Χουλτ από αριστερά και πάσα στον Μπακασέτα. Ο τελευταίος σούταρε, ο Κόβατσιτς δεν απέκρουσε σωστά και ο Κλωναρίδης πρόλαβε τους αμυντικούς για να γράψει από κοντά το 0-1.

Η ψυχολογία των παικτών της Ένωσης ανέβηκε, αλλά η ΑΕΚ κινδύνεψε από μια πολύ μεγάλη ευκαιρία της Βίντι, όταν ο Φιόλα στο 39΄ σε εξ επαφής κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μπάρκα.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου, στο 49΄, ο Τάσος Μπακασέτας κινήθηκε στο ύψος της περιοχής και με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2. Όμως στο 53΄ αποβλήθηκε για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο Νεγκό, σε μία φάση ίδια με αυτή του πρώτου ημιχρόνου που στοίχισε στη Βίντι, συνεπώς ορθά έπραξε ο διαιτητής και πήρε την ίδια απόφαση.

Στο 68΄ ήρθε η ώρα για τους Ούγγρους που μετά από λάθος του Λαμπρόπουλου έξω από την περιοχή του Μπάρκα, ο Λάζοβιτς μείωσε σε 1-2. Ξαφνικά στη Βίντι άρχισαν να ονειρεύονται το κάτι παραπάνω, αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ήττα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητής Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Λάζοβιτς, Νεγκό – Κλωναρίδης, Γαλανόπουλος

Κόκκινες: Χούστι (23΄) – Μπακασέτας (53΄)

ΒΙΝΤΙ (Μάρκο Νίκολιτς): Κόβατσιτς, Φιολα, Γιουχάς, Βινίσιους, Στοπίρα, Νικόλοφ (54΄ Μάρκο Σέποβιτς), Χάτζιτς, Νεγκό, Κόβατς, Χούστι, Λάζοβιτς

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος (66΄ Άλεφ), Σιμόες, Γκάλο, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (81΄ Λόπες), Λιβάγια (86΄ Πόνσε)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα