back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 1-1: Ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους ο «Δικέφαλος»

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΑΟΚ παρότι δέχτηκε ασφυκτική πίεση στο πρώτο ημίχρονο και το γκολ στις καθυστερήσεις τελικά ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Μπενφίκα στη Λισαβόνα και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Champions League.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε ο ΠΑΟΚ στην Πορτογαλία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε στο 1-1 στη Λισαβόνα με τη Μπενφίκα και έγινε το φαβορί για τη ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο πατώντας καλά και επιχειρώντας να πιέσει τους «αετούς» στο ξεκίνημα και με στόχο να τους αιφνιδιάσει. Όσο περνούσε όμως η ώρα, η Μπενφίκα έπαιρνε την κατοχή και πίεζε, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Ο Πασχαλάκης περνούσε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αλλά άντεχε. Ο Πίτζι έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά τελικά κατάφερε να χρηστεί σκόρερ στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου.

Στις καθυστερήσεις ο Γριμάλδο γύρισε τη μπάλα από αριστερά, ο Μαουρίσιο μάρκαρε τον Ζέντσον και ο Μόζιτς έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Πίτζι ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Πασχαλάκη και η Μπενφίκα πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο. Πήρε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να δημιουργεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ κοιτούσε πλέον στα μάτια τη Μπενφίκα και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 76’.

Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ουάρντα έπιασε ένα γεμάτο σουτ μέσα από την περιοχή για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο χρόνο που απέμενε ο ΠΑΟΚ διαφύλαξε αυτό το πολύτιμο 1-1, χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα και τώτα πλέον να είναι το φαβορί για τον επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Ζίβκοβιτς (64’ Ράφα Σίλβα), Πίτζι (79’ Ζοάο Φέλιξ), Σέρβι (79’ Σεφέροβιτς), Φερέιρα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (52’ Ουάρντα), Πέλκας, Ζαμπά (81’ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (87’ Άκπομ).

Διαιτητής: Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Γκέντσον, Αλμέϊδα, Βιερίνια, Πέλκας, Ουάρντα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα