back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ηχηρό μήνυμα Ερντογάν στις ΗΠΑ: Η Τουρκία δεν πρόκειται να παραδοθεί

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στις ΗΠΑ ότι, η Τουρκία δεν πρόκειται να παραδοθεί, έστειλε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σε υψηλές θέσεις της ιεραρχίας του.

O Ερντογάν τόνισε ότι, «δεν παραδοθήκαμε και δεν θα παραδοθούμε σε εκείνους που ενώ είναι στρατηγικός εταίρος μας αντιμετωπίζουν σαν στρατηγικό στόχο», δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη που έχει οδηγήσει την τουρκική λίρα σε απώλειες άνω του 40% της αξίας της.
Ο προγραμματισμένος ανασχηματισμός σε ηγετικές θέσεις του κόμματος στο συνέδριο αυτό, το οποίο διεξάγεται στην Άγκυρα, γίνεται στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2019.
Ο πρόεδρος Erdogan αναμένεται να επανεκλεγεί στην προεδρία του κόμματος κατά το σημερινό συνέδριο (18/8), κατά το οποίο το AKP θα εκλέξει επίσης την νέα ηγετική ομάδα του, μετέδωσε το δίκτυο TRT.
Χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα αναμένεται να μετάσχουν στο σημερινό συνέδριο, σύμφωνα με το TRT, ενώ αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί γύρω από το Ankara Sports Center των 10.500 θέσεων στο οποίο θα πραγματοποιηθεί.
Στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν επίσης ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμα και εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Περισσότεροι από 600 ντόπιοι και ξένοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι οκτώ τουρκικών πολιτικών κομμάτων, όπως και μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναμένεται επίσης να παρακολουθήσουν το συνέδριο, πρόσθεσε το Anadolu.
Το σημερινό συνέδριο του AKP διεξάγεται την ώρα που εντείνεται η διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, τους δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών οξύνθηκαν ιδιαίτερα μετά την συνέχιση της κράτησης του Αμερικανού Άντριου Μπάνσονμ στην Τουρκία.
Ο 50χρονος πάστορας, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σχετικές με τρομοκρατία και τη διενέργεια κατασκοπείας, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 και τέθηκε υπό κράτηση τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα