back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το airbnb «εκτινάσσει» τα φοιτητικά ενοίκια και στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Τσουχτερά αναμένεται να είναι φέτος τα ενοίκια για όσους νέους φοιτητές θελήσουν να ”κλείσουν” σπίτια στην Αθήνα και αυτό λόγω… airbnb.

Σύμφωνα με παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, τα ενοίκια στη μεγαλύτερη φοιτητούπολη της χώρας είναι ήδη αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οι ίδιοι αποδίδουν στο “ρεύμα”, το οποίο εμφανίζει τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα.

«Τα σπίτια προς ενοικίαση σε περιοχές όπως το Κουκάκι, το Κολωνάκι, το Μέτς και η Καλλιθέα είναι πλέον δυσεύρετα, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει να τα μισθώσουν μέσω Airbnb», τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την εκπομπή “Άλλα νέα;” με τη Μαρία Παύλου, ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, κ. Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας. Ο κ. Μπάκας σημείωσε ότι στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μόνο στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, δηλαδή στο Θησείο, το Μοναστηράκι και την περιοχή της Ερμού, είναι εγγεγραμμένα περίπου 1.027 ακίνητα, ενώ συνολικά στην Ελλάδα φτάνουν τα 43.000 ακίνητα” , προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι ένας ιδιοκτήτης, μισθώνοντας το ακίνητό του μέσω airbnb, στην Καλλιθέα έχει μέσο μηνιαίο εισόδημα 480 ευρώ το μήνα, στο Μετς 850 ευρώ το μήνα και στην περιοχή της Νεάπολης κοντά στο Κολωνάκι, έχει μέσο μηνιαίο εισόδημα περίπου 600 ευρώ.

Ο κ. Μπάκας προειδοποίησε τους γονείς ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, προκειμένου να μην πληρώσουν το φοιτητικό κεραμίδι με επιπλέον… καπέλο στην ήδη τσουχτερή τιμή, ενώ πρότεινε ως λύση στους φοιτητές τη συγκατοίκηση, αλλά και την επιλογή ακινήτων σε περιοχές που δεν προτιμούσαν στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα τα Πατήσια και την Κυψέλη, έτσι ώστε να έχουν πιο οικονομικό μίσθωμα σε σχέση με τις περιοχές της Αθήνας που βρίσκονται κοντά στις Σχολές τους.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπάκας, αυτή τη στιγμή οι πιο ακριβές περιοχές στην Αθήνα είναι το Κουκάκι, όπου το ενοίκιο αγγίζει ακόμα και τα 900 ευρώ, το Μετς, όπου για επιπλωμένα ακίνητα ιδιοκτήτες ζητούν έως και 850 ευρώ και το Κολωνάκι, όπου για ένα δυάρι διαμέρισμα ο φοιτητής μπορεί να πληρώσει από 600 έως και 1000 ευρώ το μήνα, ενώ- όπως ανέφερε- η πιο ακριβή πόλη στην Ελλάδα για τους φοιτητές που αναζητούν στέγη, είναι τα Χανιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα