back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στην Ιταλία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση γέφυρας

Διαβάστε επίσης

Στους 30 ανέρχονται -σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες – οι νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, και πέντε οι σοβαρά τραυματίες, από την κατάρρευση οδογέφυρας στον αυτοκινητόδρομο Α10, στη Γένοβα της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Για τεράστια τραγωδία έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο. Ο ίδιος μεταβαίνει άμεσα στην περιοχή. «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε, με ειλικρίνεια, κοντά στις οικογένειες των θυμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θα μεταβεί στην Γένοβα και ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Αύριο αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο της κατάρρευσης και ο υπουργός Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά σε ανάρτησή του στο Twitter: «Παρακολουθώ με μεγάλη ανησυχία αυτό που φαίνεται πως είναι μια τεράστια τραγωδία».

Αστυνομικοί, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και πυροσβέστες προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι διασώστες αναφέρουν ότι βρήκαν δεκάδες οχήματα κάτω από τα ερείπια και νεκρούς στο εσωτερικό τους. Ορισμένοι οδηγοί, που βρίσκονταν κοντά στη γέφυρα Μοράντο, δήλωσαν στο πρακτορείο ότι, είδαν κεραυνό να χτυπά το σημείο. «Ήταν περίπου 11.30 το πρωί όταν κεραυνός χτύπησε τη γέφυρα. Και είδαμε τη γέφυρα να πέφτει», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Αρκετά αυτοκίνητα είναι κολλημένα και συνθλίβονται στα χαλάσματα της γέφυρας, ενώ κάποια βαρέα οχήματα έχουν καταλήξει στο χείμαρρο Πολβετσέρα.

Δείτε στο βίντεο την στιγμή της κατάρρευσης

Η άσφαλτος υποχώρησε σε συνολικό μήκος 150 έως 200 μέτρων καταπλακώνοντας τους οδηγούς που περνούσαν από κάτω και ρίχνοντας στο κενό εκείνους που ήταν πάνω στην γέφυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σειρά αυτοκινήτων φέρεται να έπεσε από την ύψους 50 μέτρων γέφυρα Μοράντι.

Η ιταλική τηλεόραση έδειξε εικόνες της γέφυρας που κατέρρευσε, η οποία είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 στον αυτοκινητόδρομο Α10.

Σημειώνεται ότι, εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Το tweet του υπ. Εξωτερικών

«Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για την τραγωδία της κατάρρευσης της γέφυρας Morandi στη Γένοβα και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στην Ιταλία και το φίλο ιταλικό λαό», αναφέρεται σε ανάρτηση του υπ. Εξωτερικών της χώρας μας.

Η ανάρτηση είναι γραμμένη στην ιταλική γλώσσα.

 

Newsroom Αθήνα 9.84 – Πηγή: Ansa, ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα