back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εικόνες από την αυγουστιάτικη Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Το Εμπορικό Τρίγωνο στην Αθήνα αλλάζει και γίνεται προσβάσιμο δείχνοντας το δρόμο για μια νέα εποχή που όλοι θα μπορούν να κυκλοφορήσουν κάνοντας τις αγορές ή τη βόλτα τους με άνεση.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι εργασίες τρέχουν στις οδούς Χαβρίου, Λεωχάρους, Μιλτιάδου και Καρόρη. Από την περασμένη Παρασκευή όμως και μέχρι τις 19 Αυγούστου έχει δοθεί ένα άτυπο time out λόγω Δεκαπενταύγουστου.

Οι εργασίες αναβάθμισης

Η αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου έχει ως στόχο -όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στο παρελθόν- τη δημιουργία ενός κέντρου που να μην κυκλοφορουν αυτοκίνητα, με πρόγραμμα φόρτωσης-εκφόρτωσης των καταστημάτων και αποκομιδής απορριμμάτων, με έξυπνο φωτισμό και με τοίχους χωρίς μουντζούρες.

Καταστηματάρχης από την οδό Καρόρη ανέφερε ότι σε εκείνο το σημείο είχε σταματήσει η διαδικασία για κάποιες μέρες γιατί βρέθηκε αρχαιολογικό εύρημα -όμως κατέληξε- καθημερινά είχαμε ανθρώπους του δήμου που προσπαθούσαν να βρουν λύση με τη βοήθεια αρχαιολόγων.

Μαζί με τους εργάτες έφυγαν κι οι πελάτες την Παρασκευή, μας λέει γελώντας ο κύριος Νίκος ο οποίος διαθέτει κατάστημα με υφάσματα. Κάντε μία βόλτα, μας προέτρεψε, και θα καταλάβετε τη διαφορά με τον προηγούμενο καιρό. Αν δεν είχαμε την Πλατεία της Αγίας Ειρήνης, που μπαινοβγαίνει κόσμος κοντά μας δεν θα μπορούσαμε να την παλέψουμε με τη ζέστη, σημείωσε.

Σε αυτό συμφώνησε και μία νεαρή, η οποία εργάζεται ως σερβιτόρα σε παρακείμενο καφέ, επισημαίνοντας ότι στην πλατεία πραγματοποιούνται εργασίες για την τοποθέτηση φυσικού αερίου συμπληρώνοντας ότι η διαδικασία βρίσκεται στη μέση καθώς στο επάνω μέρος της έχει ολοκληρωθεί.

[su_slider source=”media: 16584,16585,16586,16587,16588,16583″ width=”700″ height=”420″ title=”no”]

Κι αν το Εμπορικό Τρίγωνο γνωρίζει στιγμές «μοναξιάς»,  το Μοναστηράκι και η Πλάκα «πάσχουν» από κοσμοπλημμύρα

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καταφθάνουν στην πόλη άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη για να απολαύσουν ελληνικές γεύσεις, να επισκεφθούν αρχαιολογικούς θησαυρούς, να κάνουν τα ψώνια τους και να γνωρίσουν τη νυχτερινή ζωή της.

Η ασυμβίβαστη Αθήνα έχει πολλά μυστικά, μας λέει ένας ξεναγός που ετοιμάζεται να επιβιβαστεί σε ένα πούλμαν που μεταφέρει γκρουπ Ισπανών από το Μοναστηράκι στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και για όλο το χρόνο». Ο τουρίστας το μόνο που κάνει είναι να ξεστομίσει τη μαγική λέξη accept για να αρχίσει η περιπέτεια.

Τον ρωτήσαμε σε σχέση με πέρυσι πώς βλέπει την κίνηση.  Αυξημένη μας λέει όσον αφορά τους ξένους επισκέπτες μας, μειωμένη για τους δικούς μας που ζουν και εργάζονται στην επαρχία οι οποίοι κάποτε πριν πάνε σε κάποιο νησί έκαναν μία στάση εδώ. Φέτος, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει αισθητή η παρουσία τους κατέληξε.

Πηγαίνοντας προς το Σύνταγμα μπήκαμε και σε κάποια καταστήματα για να ρωτήσουμε πως πάνε οι εκπτώσεις. Οι πωλήτριες μας είπαν ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι πως δεν υπάρχουν μεγέθη και σχέδια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε είδη υπόδησης και ένδυσης ο κόσμος να αποχωρεί εμφανώς απογοητευμένος.

Δυστυχώς, και φέτος έγινε το ίδιο πράγμα έμειναν εκείνα τα είδη και τα  μεγέθη που δεν προσελκύνουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, ή γιατί είναι ακριβά, ή γιατί δεν είναι φετινά σχέδια, υποστήριξε η κυρία Μίρκα η οποία εργάζεται είκοσι χρόνια στην Ερμού. Την εβδομάδα που μας πέρασε πουλήσαμε ό,τι καλό και αρεστό είχαμε.

Αποφασίσαμε από δω και πέρα το 50% να το κάνουμε 70% για να μη μας μείνουν απούλητα κομμάτια που δεν κυκλοφορούν εύκολα στη αγορά, συμπλήρωσε ο κύριος Αργύρης από το διπλανό κατάστημα με ρούχα.

Το θετικό πάντως είναι ότι αρκετοί από εκείνους που δεν εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ συνεχίζουν το ψάξιμο δίνοντας ελπίδα στους επαγγελματίες ότι δεν θα βγουν ηττημένοι από τη φετινή μάχη των εκπτώσεων.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα