back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περισυλλογή αποβλήτων ηλεκτρικών συσκευών στις πυρόπληκτες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Την συλλογή «πόρτα-πόρτα» των αποβλήτων ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών συσκευών στις πυρόπληκτες περιοχές προχωρά το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους, τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων του ΥΠΕΝ για την υποστήριξη των ΟΤΑ και των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, έχει ήδη οργανωθεί η διαχείριση όλων των κατηγοριών στερεών αποβλήτων.

Για τη διαχείριση των αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καμένων και μη, σε κάθε ΟΤΑ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε. έχουν εγκατασταθεί ειδικοί κάδοι ως ακολούθως:

* Κινέτα: Χώρος Στάθμευσης Προαστιακού

* Ραφήνα: Οδός Αύρας – Κοιμητήριο Ραφήνας

* Μάτι: Λεωφ. Ποσειδώνος

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών έχει οργανωθεί με την υποστήριξη του ΕΟΑΝ η περισυλλογή των αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τις περιοχές κατοικίας με τη μέθοδο πόρτα πόρτα χωρίς κόστος για τους πολίτες ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή στις 11 πμ στην περιοχή της Κινέτας  καθώς και στην περιοχή Ν. Βουτζά ( 12 το μεσημέρι ) και στη συνέχεια Μάτι (οδός Κύπρου και μέχρι την παραλία)

Αύριο Σάββατο στις 10.00 π.μ στην περιοχή Μάτι (οδός Κύπρου και μέχρι τη λεωφόρο Μαραθώνος).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα