back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η 16χρονη Έφη Ζιώτα 10η στον κόσμο και 3η στην Ευρώπη στο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist

Διαβάστε επίσης

Την αγάπη της για την πληροφορική εκφράζει η 16χρονη Έφη Ζιώτα από την Καβάλα, η οποία κατέκτησε τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η στην Ευρώπη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist.

Μιλώντας στην εκπομπή «Άλλα Νέα;» και στη Μαρία Παύλου δήλωσε ότι, «στην Ελλάδα έχουμε παιδιά διαμάντια» και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για έναν επαγγελματικό προσανατολισμό, για το μέλλον». «Εάν δεν γνωρίζεις πλέον πληροφορική θεωρείσαι αναλφάβητος», είπε χαρακτηριστικά η 16χρονη η οποία, με τη νέα σχολική χρονιά θα είναι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου.

Η 16χρονη Έφη δεν έχει αγωνία για τις εξετάσεις της καθώς θεωρεί ότι, «το άγχος δεν είναι καλός σύμμαχος». Όπως είπε, το ταξίδι της στις ΗΠΑ και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα ήταν για την ίδια μια μεγάλη ευκαιρία.

Η μαθήτρια συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη 31 Ιουλίου, στο Ορλάντο των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή ενός εκατομμυρίου παιδιών από όλο τον κόσμο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist διεξήχθη φέτος για 17η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής είχαν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.

Σημειώνεται ότι, στο ίδιο πρωτάθλημα συμμετείχε ο Τάσος Μελάς, ο οποίος στο Excel κατετάγη 8ος στον κόσμο και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος, στο Word, 10ος στον κόσμος.

Στην ίδια εκπομπή, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα δήλωσε πολύ περήφανη και συνεχάρη την 16χρονη. «Η Καβάλα είναι πολύ περήφανη για τα παιδιά της. Είναι πολύ περήφανη για την Έφη που από πολύ νωρίς έχει δείξει μια έφεση σε μια επιστήμη δύσκολη».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα