back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Θολώνουν» την αντιπολίτευση οι δηλώσεις Πολάκη

Διαβάστε επίσης

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υποστήριξε ότι «το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, λειτούργησε αποτελεσματικά όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων “θολώνει” την εικόνα».

Το «θολώνει» έγινε «μαυρίζει» στη συνέντευξη Πολάκη στο ΑΠΕ

Αργότερα, ο υπουργός στην σελίδα του στο Facebook με σχετικό link το οποίο παραπέμπει στην συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη διόρθωση από την πλευρά του Πρακτορείου, η λέξη «θολώνει» έχει αντικατασταθεί από την λέξη «μαυρίζει».

 

 

 

 

 

Ερωτώμενος για την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία υποστηρίζει ότι οι πρώτοι νεκροί από την πυρκαγιά είχαν μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» πριν την ενημέρωση του Συντονιστικού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξηγεί πως «μετά την επίσημη διαπίστωση για νεκρό σε κάποιο νοσοκομείο, η διαδικασία ενημέρωσης από τον γιατρό υπηρεσίας στον διευθυντή του και από εκεί στη διοίκηση του νοσοκομείου και από τη διοίκηση στην αντίστοιχη ΥΠΕ και τέλος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα».

«Την ώρα δε που δοκιμάζονταν σκληρά τα αντανακλαστικά του συστήματος Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, αντί να βοηθήσει δια του θεσμικού του ρόλου, «έφερνε βόλτες» έξω από το Σιμανόγλειο για να καταγράφει τις ώρες διακομιδών τραυματιών για να ΄χει να λέει την επομένη μέρα. Ο ανθρώπινος πόνος και ο θάνατος δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί μέσο πολιτικής επίπλευσης ακόμα και για πολιτικούς «φελλούς», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΝΔ: Έπρεπε να έχει αποπεμφθεί

«Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι “θολώνουν την εικόνα” των επιδόσεων της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Και καταλήγει: «Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του πρωθυπουργού. Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Την παραίτηση ή αποπομπή του Παύλου Πολάκη ζητεί το Κίνημα Αλλαγής

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Παύλος Χρηστίδης τόνισε: «Δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως υπουργός Υγείας, όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα