back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης των πρώτων 61 αυθαιρέτων

Διαβάστε επίσης

«Εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».

Εντείνονται οι διαδικασίες για τις προαναγγελθείσες από την κυβέρνηση κατεδαφίσεις

Συνάντηση είχαν νωρίτερα σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης προκειμένου ο Πρωθυπουργός να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων που κρίθηκαν επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια.

Ήδη, όπως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ο υπ. Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, από Δευτέρα θα σταλούν ειδοποιητήρια για συνολικά 61 κατεδαφίσεις.

Συγκεκριμένα, θα κατεδαφιστούν 27 κτίσμα εντός ρεμάτων στη Μάνδρα, 21 μάνδρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες σε Σαρωνικό, Ανάβυσσο και Πόρτο Ράφτη καθώς και 13 κατοικίες σε Καπανδρίτι, Λαύριο και Πεντέλη τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει για κατεδάφιση στις αρμόδιες αρχές.

Οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς και το επόμενο διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να κατεδαφιστούν άλλα 200 με 300 αυθαίρετα κτίσμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα