back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Υποχρεωτική αποχώρηση των Μουφτήδων από την υπηρεσία στα 67

Διαβάστε επίσης

Την υποχρεωτική αποχώρηση των Μουφτήδων ή των Τοποτηρητών Μουφτήδων από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με τις προωθούμενες διατάξεις θεραπεύεται το υφιστάμενο νομοθετικό κενό για τον τρόπο κάλυψης των δαπανών λειτουργίας των Μουφτειών της Θράκης και υπηρετείται ο βασικός στόχος της διαφάνειας και της υποστήριξης των Μουφτειών, ώστε να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι θρησκευτικές ανάγκες της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ως προς τη θητεία των Μουφτήδων, αναφέρεται ότι στόχος της διάταξης είναι να μπορεί η πολιτεία να προγραμματίζει την ομαλή διαδοχή στην υπηρεσία. Οι υπηρετούντες Μουφτήδες και Τοποτηρητές που έχουν υπερβεί το όριο ηλικίας, συνεχίζουν να υπηρετούν και να ασκούν κανονικώς και πλήρως τα καθήκοντά τους για ένα διάστημα μέχρι δύο μήνες από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος επιλογής των Τοποτηρητών ή των νέων Μουφτήδων. 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

 


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα