back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Παπασπύρου στον Αθήνα 9.84: Αλλαγή της νομοθεσίας – Nα ξεκαθαριστεί το τοπίο των αρμοδιοτήτων

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή της νομοθεσίας προκειμένου να ξεκαθαριστεί το δαιδαλώδες τοπίο των αρμοδιοτήτων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων θα εισηγηθεί, με συγκεκριμένες προτάσεις, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Αυτό προανήγγειλε μιλώντας στην εκπομή «Στάση των 2» και την Γαλάτεια Καρακατσάνη ενόψει του πορίσματος που θα ετοιμάσει για την τραγωδία στην ανατολική Αττική. Όπως τόνισε η κ. Παπασπύρου μετά τη συλλογή του αναγκαίου υλικού με περιγραφές, μετρήσεις των δεδομένων αλλά και δυνάμεις που ενεπλάκησαν, εξειδικευμένοι επιθεωρητές της υπηρεσίας θα καταλογήσουν ευθύνες σε δημοσίους υπαλλήλους των δήμων και της Περιφέρειας.

Έθεσε ως προτεραιότητά, να δοθούν οδηγίες ώστε να διασφαλιστεί, ότι θα προληφθούν τέτοια φαινόμενα και δεν θα κινδυνεύσουν ξανά ανθρώπινες ζωές από άλλες πυρκαγιές ή τυχόν πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές.

Συμπληρωματικό πόρισμα για τη Μάνδρα το Σεπτέμβριο

Η κ. Παπασπύρου προανήγγειλε και συμπληρωματικό πόρισμά της το Σεπτέμβριο για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, το οποίο θα εστιάζει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

«Εκεί θα δείτε πόσο τρομερά πράγματα έχουν γίνει διαχρονικά. Πώς έχουν γίνει η κάλυψη των ρεμάτων και τα μπαζώματα. Όταν φτιάχθηκε στη Μάνδρα ο δρόμος το 1890 τι ευθύνες να αναζητήσουμε; Μόνο παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε, έχουμε ζητήσει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα για την ασφάλεια των κατοίκων», είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα