back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Μια Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά…»

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στην πλατεία Συντάγματος, στη μνήμη των 92 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για μια σιωπηλή εκδήλωση μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συγκεντρώθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η τοποθέτηση ρεσώ με τα οποία σχηματίστηκε η ημερομηνία της αποφράδας ημέρας, 23/7/2018.

Η πρωτοβουλία «Μια Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά…», ανήκει στον μπασκετμπολίστα Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος, μέσω του διαδικτύου, κάλεσε τους πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Μια πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κεράκια να φωτίσουμε τον ουρανό και τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδοξα. Να κάτσουμε απλά σιωπηλά. Σας παρακαλώ ας το κάνουμε», έγραψε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης.

Η κίνηση του μπασκετμπολίστα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα κερί στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή

«Ένιωσα τόσο μεγάλη οργή ιδίως για τα παιδιά που χάθηκαν έτσι άδικα, έχω και εγώ ένα κοριτσάκι τεσσεράμισι χρονών» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Η ιδέα για αυτήν την πρωτοβουλία ήταν αυθόρμητη, της στιγμής. Έγραψα ένα status στο facebook. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι χιλιάδες ή εκατοντάδες όσο με ενδιαφέρει όσοι έρθουν να έρθουν συνειδητά χωρίς πολιτικά ή κομματικά κίνητρα Αυτή η συγκέντρωση δεν έχει χρώμα, Θέλω να είναι σιωπηλή, ένας φόρος τιμής στη μνήμη αυτών των ανθρώπων».

 

Ισίδωρος Ρούσσος, Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα