back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΚΕΕΛΠΝΟ: To ΕΚΕΠΥ ζήτησε 40 σάκους περισυλλογής νεκρών στις 23.20

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις που θέλουν τις αρμόδιες αρχές να γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών πριν την ενημέρωση του πρωθυπουργού και των υπουργών στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, μιλώντας σήμερα στον Σκάι, είπε ότι στις 23:20 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας επικοινώνησε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητώντας μεγάλο αριθμό σάκων περισυλλογής νεκρών.

Παράλληλα, κατήγγειλε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μπαίνοντας στην συνεδρίαση του συντονιστικού ήξερε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός νεκρών.

Σημειώνεται ότι κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του συντονιστικού – δεν έγινε καμία αναφορά σε νεκρούς, παρότι και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχτηκε χθες ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό από το απόγευμα.

Επίσης, ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της επίμαχης ημέρας, είχαν ήδη σταλεί στην Αθήνα 40 σάκοι με σορούς από τη Ραφήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επίσης υποστηρίζει ότι «το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουλίου ήμουν στο «Σισμανόγλειο» που από τις 22:30 με έντεκα παρά είχε προετοιμάσει χώρο για να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό νεκρών».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτήθηκε, μάλιστα, «πώς ήταν δυνατόν να μην γνώριζε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ετοιμάζονταν να υποδεχθούν ένα κοντέινερ ψυγείο για πολλούς νεκρούς;».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ λίγο αργότερα επανέλαβε ότι στο Σισμανόγλειο ο πρώτος νεκρός απανθρακωμένος αγνώστων στοιχείων διεκομίσθει πριν τις 11 το βράδυ το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Ταυτόχρονα την ίδια ώρα ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο και ετοίμασε έναν ειδικό χώρο που έχει (κοντέινερ με ψύξη) προκειμένου να υποδεχθεί πολλούς νεκρούς (πάνω από 10) από τις φωτιές στο ΜΑΤΙ. « Ως εκ τούτω ο Αν. Υπουργός Υγείας που συμμετείχε στο συντονιστικό τα μεσάνυκτα της Δευτέρας γνώριζε την ύπαρξη νεκρών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στον ίδιο σταθμό μίλησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος. «Από τις 20:41 που δόθηκε η πρώτη κληση από την πυροσβεστική κατά διαστήματα έρχονταν πληροφορίες ότι βρέθηκαν 4 άτομα απανθρακωμένα. Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30» αποκάλυψε ο κ. Μαθιόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα