back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προβλήματα λόγω βροχόπτωσης στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Έντονα προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική.

Η βροχή που κατακλύζει πολλές περιοχές της βόρειας και της δυτικής Αττικής έχει ήδη δημιουργήσει πολλά προβλήματα ενώ ισχυροί είναι και οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα γύρω από το λεκανοπέδιο.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης Λόγω της καταιγίδας, εκκενώθηκε, πριν από περίπου μία ώρα, ο σταθμός μετρό Μετρό Πάνορμου λόγω συσσώρευσης υδάτων στις δύο αποβάθρες, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε 190 κλίσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας.

Οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους.

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε, πριν από λίγα λεπτά, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Νοσκομείου «Σωτηρία» μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην οδό Καζαντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Όπως επισημαίνει η σε ανακοίνωσή της, «λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα