back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά των πληγεισών περιοχών

Διαβάστε επίσης

Στη διάθεση των παιδιών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική αναμένεται να τεθούν από την προσεχή Δευτέρα (30/7) τρία δημόσια σχολεία σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και άλλους τοπικούς και όχι μόνο φορείς, για την παροχή σε παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (από νηπιαγωγείο μέχρι Λύκειο) δημιουργικής απασχόλησης και μιας εξόδου από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, η αρχή θα γίνει από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, στο οποίο το πρωί έγινε μια συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο και ο τρόπος λειτουργίας της πρωτοβουλίας.

Όπως επισήμανε στον Αθήνα 9,84 ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής, το 1ο Δημοτικό σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθημερινά 8:00-14:00, προσφέροντας παιχνίδι και ψυχαγωγία με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών, ψυχολόγων, καλλιτεχνών και άλλων ειδικοτήτων, από διάφορες περιοχές της χώρας. Μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν διαθεσιμότητα και τομέα ειδικότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής, Σάββα Σεχίδη, τα άλλα δύο σχολεία (ΓΕΛ Ραφήνας και 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης) θα λειτουργήσουν αργότερα, ενώ 160
συνολικά ψυχολόγοι έχουν δηλώσει πρόθυμοι να συνδράμουν. «Τα σχολεία μας είναι γενικά σε καλή κατάσταση, εκτός από ένα ειδικό σχολείο στη Ραφήνα, όπου έχει καεί η κάτω πλευρά», πρόσθεσε.

Γιώργος Κυριακίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα