back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θαύμα Νο2: Οι κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα επαναλειτουργούν την Κυριακή

Διαβάστε επίσης

Μετά το πρώτο «θαύμα» της προληπτικής εκκένωσης των δημοτικών κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα, που αποδείχτηκε σωτήρια μετά τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην «καμμένη» ανατολική Αττική, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία τους, από την ερχόμενη Κυριακή.

Οι δημοτικές κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν έγκαιρα από το δήμο τη Δευτέρα το απόγευμα και τα 621 παιδιά που φιλοξενούνταν σ΄αυτές μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, υλοποιήθηκε κατά γράμμα και με απόλυτη επιτυχία το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, τόσο εκείνος όσο και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, σ΄ όσους συνέβαλαν σε αυτό.

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη νέα κατασκηνωτική περίοδο που θα ξεκινήσει την Κυριακή, θα μπορούν να φιλοξενηθούν και παιδιά, οι κατοικίες των οικογενειών των οποίων έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι η κίνηση αυτή είναι συμβολική και ουσιαστικά -όπως είπε – σκοπεύει στο να απαλύνει τον πόνο των πληγέντων.

Επιπλέον ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Δήμου που εργάστηκε για την ασφαλή μεταφορά των 621 παιδιών από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στην Τεχνόπολη.

Συμπαράσταση ευρωπαϊκών δήμων στις πληγείσες περιοχές

Μεγάλο είναι το κύμα διεθνούς συμπαράστασης για τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Όπως ανάφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ήδη έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων να συνδράμει σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Κινέττα, οι δήμαρχοι της Σόφιας, του Βουκουρεστίου, των Τιράνων, των Σκοπίων, της Σμύρνης και της Φλωρεντίας.

Επίσης ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών (15422), αλλά και του δικτύου του με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, θα συνεχίσει να συγκεντρώνει βοήθεια για τους πληγέντες.

«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αδυναμία διαχείρισης του κύματος ανθρώπινης προσφοράς τις ώρες αυτές. Για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για παροχή βοήθειας σε βάθος χρόνου. Οι πληγές που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά είναι μεγάλες, ενδεχομένως μεγαλύτερες από όσο φαίνεται σήμερα. Οι πλημμύρες που έχουμε αυτήν την ώρα στο Μαρούσι και τα βόρεια προάστια το αποδεικνύουν περίτρανα» τόνισε ο κ. Καμίνης.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα