back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 26/07

Διαβάστε επίσης

Ένας καταραμένος πρίγκιπας, ένα ερωτευμένο ζευγάρι που έρχεται αντιμέτωπο με οριακές καταστάσεις στην παγωμένη Σιβηρία, ένα κίνημα που ξεκίνησε ως απλό πείραμα, μία μαθηματική εξίσωση από την οποία εξαρτώνται ανθρώπινες ζωές και δύο επανεκδόσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

 

Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ (CHARMING)

Animation, Έγχρωμη, Διάρκεια: 90′
Παραγωγή: ΗΠΑ – Καναδάς, Σκηνοθεσία: Ρος Βένακουρ

Τι θα γινόταν αν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη ανακάλυπταν ότι είναι αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα; Κάτω από την επιρροή ενός μαγικού κόλπου μιας σατανικής Βασίλισσας, ο πρίγκιπας με τη βοήθεια της νεαρής Λενόρε, πρέπει να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι για να βρει την πραγματική του αγάπη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ (SIBERIA)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 104′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Μάθιου Ρος
Πρωταγωνιστούν: Κίανου Ριβς, Μόλι Ρίνγκουολντ, Άνα Ουλάρου, Άλεξ Παούνοβιτς

Όταν ο Ρώσος συνεργάτης ενός Αμερικάνου εμπόρου διαμαντιών εξαφανίζεται, εκείνος ταξιδεύει στη Σιβηρία για να τον αναζητήσει, όμως αρχίζει μια ερωτική σχέση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΚΑΘΑΡΣΗ: Η ΑΡΧΗ (THE FIRST PURGE)

Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 98′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ
Πρωταγωνιστούν: Μαρίζα Τομέι, Μέλονι Ντίαζ, Λεξ Σκοτ Ντέιβις, Γίλαν Νόελ

Καλωσορίσατε στο κίνημα που ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα… Για να μειώσουν το ποσοστό της εγκληματικότητας κάτω από το 1% για τον υπόλοιπο χρόνο, οι Νέοι Εθνοπατέρες της Αμερικής δοκιμάζουν μια κοινωνιολογική θεωρία που επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτόνωση βίας για ένα βράδυ σε μια απομονωμένη κοινότητα. Όταν, όμως, η βία των τυράννων συναντά την οργή των κοινωνικά περιθωριοποιημένων, αυτό που ξεκίνησε σε μια κοινότητα, δοκιμαστικά, θα εξαπλωθεί σε όλο το έθνος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ (EL AVISO / THE WARNING)

Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 29′
Παραγωγή: Ισπανική,  Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Καλπαρσόρο
Πρωταγωνιστούν: Ραούλ Αρεβάλο, Άουρα Γκαρίντο, Χούγκο Αρμπούες, Μπελέν Κουέστα

12 Απριλίου 2008: Ένας άντρας πυροβολείται σε μια -φαινομενικά- τυχαία πράξη βίας. Αλλά ήταν όντως τυχαία; Όσο το θύμα βρίσκεται σε κώμα ο Χον, ο καλύτερός του φίλος και ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, αρχίζει και διερευνά την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι έχουν γίνει αρκετοί φόνοι στο ίδιο σημείο σε διάφορες χρονικές στιγμές. Φόνοι που ακολουθούν μια συγκεκριμένη μαθηματική ακολουθία… 2018: Ο 9χρονος Νίκο λαμβάνει ένα ανώνυμο γράμμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει. Στις 12 Απριλίου. Την ημέρα των γενεθλίων του. Τότε που θα γίνει 10 χρονών. Η προειδοποίηση είναι ξεκάθαρη. Θα την πιστέψει ο Νίκο; Υπάρχει τρόπος να αποφύγει το μοιραίο πεπρωμένο του; Ή μήπως η προειδοποίηση αποτελεί το αποκύημα μιας καλπάζουσας φαντασίας;

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΛΑΪΝ (MONSIEUR KLEIN / MR. KLEIN)

Σινεφίλ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 123′
Παραγωγή: Γαλλία – Ιταλία, Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόουζι
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Μορό, Αλέν Ντελόν, Ζουλιέτ Μπερτό

Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Ρόμπερτ Κλάϊν, ένας Αλσατός έμπορος που εκμεταλλεύεται την «στιγμή» και αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα «Τα εβραϊκά νέα», που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο. Τότε θα αρχίσει να ζει όλο και πιο έντονα έναν τρομακτικό, καφκικό εφιάλτη απ’ τον οποίο προσπαθεί να βγει ζωντανός. Γιατί τα όρια πλέον μεταξύ πραγματικού και φανταστικού γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ (CRONACA DI UN AMORE / STORY OF A LOVE AFFAIR)

Σινεφίλ, Ασπρόμαυρη, Διάρκεια: 98′
Παραγωγή: Ιταλική, Σκηνοθεσία: Μικελάντζελο Αντονιόνι
Πρωταγωνιστούν: Λουτσία Μποσέ, Μάσιμο Τζιρότι

Η γοητευτική Πάολα είναι παντρεμένη με τον πάμπλουτο Ενρίκο, ο οποίος της προσφέρει την πολυτέλεια και το όνειρο της μεγαλοαστικής ζωής. Διαπιστώνοντας πως δε γνωρίζει τίποτα για το παρελθόν της όμορφης γυναίκας του και ζηλεύοντας παράφορα, ο Ενρίκο, θα προσλάβει ντεντέκτιβ για να αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές της περασμένης ζωής της Πάολα. Στο μεσοδιάστημα, εκείνη συναντά και επανασυνδέεται με τον αρρενωπό Γκουίντο και αναβιώνουν τις παθιασμένες στιγμές ενός νεανικού, κυκλοθυμικού και φλεγόμενου έρωτα. Ωστόσο, ανάμεσα τους πάντα καραδοκεί μια σκιά από το παρελθόν. Ένα ατύχημα που κόστισε τη ζωή της φίλης της Πάολα και μέλλουσας γυναίκας του Γκουίντο. Ένα ατύχημα του οποίου η σιωπηλή ενοχή, φθείρει το παράφορα ερωτευμένο ζευγάρι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/t9qHUqZ7P38

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα