back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού η εθνική πόλο γυναικών

Διαβάστε επίσης

Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης προκρίθηκε η εθνική πόλο γυναικών , που κέρδισε 11-9 την Ισπανία και θα διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στην Ολλανδία την Παρασκευή στις 11.15μμ.

Με εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Ισπανίας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έκλεισε θέση στον τελικό της διοργάνωσης.

Σε μια πρώτη περίοδο που έμοιαζε αρκετά με εκείνη κόντρα στη Ρωσία οι δύο ομάδες ξεκίνησαν συντηρητικά με το μυαλό τους στην άμυνα. Οι Ισπανίδες είχαν δύο δοκάρια αλλά η Εθνική μας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με ωραίο σουτ της Τσουκαλά.

Ένα εκπληκτικό δεύτερο οκτάλεπτο έκανε η Εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχοντας κερδίσει σε αυτοπεποίθηση πήραν και πάλι το προβάδισμα με ωραίο γυριστό σουτ της Ασημάκη από τη θέση της φουνταριστής.

Η Χυδηριώτη και η Μαργαρίτα Πλευρίτου σε διάστημα ενός λεπτού έκαναν το 4-1 για την Εθνική μας, ενώ η Ελευθεριά Πλευρίτου με ωραίο σουτ από την περιφέρεια αύξησε το δείκτη του σκορ στο 5-1, τρία περίπου λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Οι Ισπανίδες κατάφεραν να μειώσουν σε 5-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Εσπάρ. Στη συνέχεια όμως η Ελλάδα έβγαλε δύο εκπληκτικές άμυνες στην παίκτρια λιγότερη και διατήρησαν το 5-2 μέχρι το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Η αποτελεσματική εικόνα της Εθνικής μας συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε απάντηση σε κάθε γκολ των Ισπανίδων.

Με γκολ της Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω η Ελλάδα προηγήθηκε ακόμη και με τέσσερα γκολ (7-3) με την ομάδα του Μίκι Όκα να ισορροπεί τον ρυθμό του αγώνα. Η Λέιτον με γκολ στην παίκτρια παραπάνω στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου διαμόρφωσε το 9-6.

Με τις Τσουκαλά και Διαμαντοπούλου να χρεώνονται τρίτη αποβολή και να τίθενται εκτός αγώνα η Εθνική μας λίγο έλειψε να γκρεμίσει ότι έχτισε με κόπο τα προηγούμενα τρία οκτάλεπτα. Οι Ισπανίδες μείωσαν σε 9-7 με την Ορτίθ ωστόσο το παιχνίδι δεν ξέφυγε ποτέ από τον έλεγχο της Εθνικής μας ομάδας.

Με γκολ των Πλευρίτου και Ελευθεριάδου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διατήρησε τη διαφορά μέχρι τέλους και πήρε τη νίκη – πρόκριση. Πρώτη σκόρερ για την Εθνική μας ομάδα η Ελευθερία Πλευρίτου με τρία τέρματα. Μια ομάδα μόνη της η Ορτίθ που σημείωσε πέντε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα