back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλεξάντερ Βιντερστάιν (Κομισιόν): Επιπλέον 4 αεροπλάνα από Ιταλία και Ρουμανία συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Επιπλέον 4 αεροπλάνα από την Ιταλία και τη Ρουμανία συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών ενώ η αποστολή πυροσβεστών από την Κύπρο έχει αρχίσει να επιχειρεί από χθες, όπως δήλωσε ο εκρόπωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή για παροχή βοήθειας από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και το Μαυροβούνιο καθώς και την ενεργοποίηση του δορυφορικού συστήματος Κοπέρνικος που παρέχει εξειδικευμένη χαρτογράφηση.

Επεσήμανε ότι ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές για το συντονισμό της βοήθειας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση αν η δημοσιονομική ενίσχυση των πληγέντων ήταν μονομερής ενέργεια ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Σπαρ επεσήμανε ότι επιβλέπεται η συνολική δημοσιονομική δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ η κατανομή τους είναι ευθύνη της ελληνικής Κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση της Πυροσβαστικής, τόνισε ότι τα κονδύλια του 2018 είναι ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με αυτά του 2010, ενώ ο αριθμός των πυροσβεστών παραμένει ο ίδιος καθώς έχουν εξαιρεθεί από την ποσόστωση του δημοσίου τομέα.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα