back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Φίλης στον Αθήνα 9.84: Η κυβέρνηση δεν οφείλει να ενημερώσει τους πάντες για την ελληνορωσική διπλωματική κρίση

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση δεν οφείλει να ενημερώσει τους πάντες για την ελληνορωσική διπλωματική κρίση, θα κρίνει και θα ενημερώσει τους κατάλληλους ανθρώπους από το κάθε κόμμα», τόνισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και τον Άρη Τόλιο.

Πρόσθεσε ότι η χώρα μας οφείλει να απαντά με αποφασιστικότητα, όταν θίγεται η εθνική της κυριαρχία, και σημείωσε. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για συνεργασία με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, χωρίς να αμφισβητείται ο πυρήνας της ένταξης μας στην ΕΕ».

Τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι ένας ρεαλιστικός στόχος

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα των 3,5% του ΑΕΠ, τα χαρακτήρισε εξοντωτικά, τονίζοντας όμως ότι με αυτά τα πλεονάσματα μπορούμε να μην έχουμε περικοπές στις συντάξεις. «Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε, ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική και μας δίνει τη δυνατότητα να πάμε στην ικανοποίηση πάγιων και δίκαιων αιτημάτων των πολιτών, να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τα μεσαία στρώματα, να τα ενισχύσουμε και σε αυτό το πλαίσιο θα κινούνται και οι φοροαπαλλαγές ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εκλογές θα γίνουν το νωρίτερο το Μάιο

Ο κ. Φίλης, τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το νωρίτερο το Μάιο, το αργότερο τον Οκτώβριο, ενώ χαρακτήρισε τις πολιτικές συμμαχίες αναγκαίες, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. «Είναι θέμα διαμόρφωσης προγράμματος βάσει του οποίου πρέπει να υπάρξουν συγκλίσεις. Το μεγάλο πρόβλημα το έχει το Κίνημα της Αλλαγής και αν θα γίνει δορυφόρος της ΝΔ», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα