back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διακόπηκε λόγω αδιαθεσίας η δίκη του «Λίπους»

Διαβάστε επίσης

Με αναπηρικό καροτσάκι προσήχθη ενώπιον του Αρείου Πάγου ο Γεωργιανός εκζητούμενος, γνωστός και με το ψευδώνυμο «το Λίπος» για τον οποίο εκκρεμεί αίτημα έκδοσής του από τις Γαλλικές αρχές.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης είχε πει “ναι” στην έκδοσή του, αλλά σήμερα πριν από την έναρξη της διαδικασίας ο εκζητούμενος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η συνήγορος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υπέβαλε αίτημα αναβολής της συζήτησης με τον πρόεδρο να ζητεί την παρουσία του εκζητούμενου ενώπιον του δικαστηρίου, όπως και έγινε.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε την συζήτηση για τις 20 Ιουλίου και ο εκζητούμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά την διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Ο 57χρονος, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο του αρχηγού της ρωσικής μαφίας, είχε περάσει ξανά από τη φυλακή, από όπου όμως αποφυλακίστηκε το 2015 για λόγους υγείας.

Φαίνεται όμως ότι η δράση του δεν σταμάτησε, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία επέστρεψε στις κλοπές και τις διαρρήξεις, από τις οποίες η ομάδα του απέσπασε 1.οοο.οοο ευρώ.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα