back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μια παράσταση εμπειρία στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου

Διαβάστε επίσης

Στις 6 το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής, 14 και 15 Ιουλίου, ο λόγος των Ευμενίδων θα αντηχήσει στο Στάδιο της Αρχαίας Επιδαύρου . Ο λόγος και η μουσική συνθέτουν το νέο αφηγηματικό τρόπο που η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη παρουσιάζει το τρίτο μέρος της αισχύλειας τριλογίας. Σκηνοθετεί και ερμηνεύει όλα τα πρόσωπα του έργου σε σύμπραξη με το μουσικό Δημήτρη Καμαρωτό που τη συνοδεύει επί σκηνής με ήχους που εντάσσονται στον ατρειδικό μύθο.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Δημήτρης Καμαρωτός δήλωσε ότι:

«Είναι μια εμπειρία που θέλουμε να τη μοιραστούμε και με άλλους, είναι κάτι μοναδικό. Η στιγμή καταρχήν σε αυτό το χώρο. Είναι η ώρα που ακούμε τους τελευταίους γκιόνιδες και λίγο μετά ακούμε τα πρώτα τζιτζίκια, δηλαδή ακριβώς στο πέρασμα από τη νύχτα στη μέρα. Και τελειώνει η παράσταση με τον ήλιο να έχει μπει μέσα στο χώρο, ο ήλιος είναι ο φωτιστής μας».

Το στοίχημα της παράστασης

«Εγώ και η Στεφανία θέλαμε μέσα σε μια στιγμή όσοι βρίσκονται στο χώρο να ακούνε και να γεύονται τη φύση και ταυτόχρονα φεύγοντας να μάθουν, αν δεν το ξέρουν, όλο αυτό το έργο του Αισχύλου» αναφέρει ο μουσικός, Δημήτρης Καμαρωτός.

Θεατές και παράστασης

Στην αρχή οι θεατές κάνουν μια μικρή διαδρομή, 5 λεπτών, μέσα στο Αρχαίο Στάδιο. Η Σταφανία Γουλιώτη και ο Δημήτρης Καμαρωτός παίζουν, χωρίς να τους βλέπει το κοινό και στη συνέχει οι θεατές κάθονται στις θέσεις τους και η πρωταγωνίστρια αφηγείται όλη την ιστορία με τη συνοδεία του μουσικού παρτενέρ της.

Η παράσταση ανεβαίνει το σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου και ξεκινά στις 6 το πρωί. Πριν από την έναρξη, προσφέρεται καφές και κρουασάν.

Βίκυ Παπαστεφάνου, Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα