back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΚΕΕΛΠΝΟ: Στα 9 τα κρούσματα του ιού του Δυτ. Νείλου – Αισθητή υποχώρηση της ιλαράς

Διαβάστε επίσης

Στα 9 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτ. Νείλου μετά την καταγραφή άλλων δύο περιστατικών την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχει καταγραφεί μικρός αριθμός κρουσμάτων σε ανθρώπους, σε οικισμούς στον δήμο Μεγαρέων, στον δήμο Τανάγρας στη Βοιωτία και στον δήμο Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη.

Από τους 9 ασθενείς, μόνο ένας παραμένει για νοσηλεία σε νοσοκομείο με συμπτώματα από το Κεντρικό Νευρικό σύστημα, ενώ ένας ασθενής δε χρειάστηκε καν να νοσηλευθεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτ. Νείλου αντιστοιχούν περίπου 140 μολύνσεις από τον ιό με ήπια συμπτωματολογία. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι περίπου 1200 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτ. Νείλου χωρίς όμως να εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα.

Ευρώπη

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γειτονικές χώρες, κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτ. Νείλου έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- και στην Ιταλία, την Αυστρία και τη Σερβία.

Ιλαρά

Σε ότι αφορά την επιδημία της ιλαράς, αυτή την περίοδο παρατηρείται ύφεση της νόσου, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν μόνο 8 νέα περιστατικά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την άνοιξη του 2017 μέχρι σήμερα σε 3.206.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα