back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η επίσκεψη Τραμπ στη Βρετανία έχει soundtrack – To American idiot των Greenday

Διαβάστε επίσης

Το American idiot των Greenday σκαρφαλώνει στα βρετανικά charts, λίγο πριν από την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ, δημιουργώντας κλίμα για μία όχι και τόσο θερμή υποδοχή του Αμερικανού προέδρου, τουλάχιστον σε επίπεδο πολιτών.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ee_uujKuJMI” width=”560″ height=”420″]

Το τραγούδι, που κυκλοφόρησε το 2004 γίνεται το saountrack της επίσκεψης Τραμπ, μετά από σχετική καμπάνια και βρίσκεται ήδη πρώτο στον κατάλογο των καλύτερων πωλήσεων στο Amazon και στην πρώτη δεκάδα του iTunes «single chart».

Σημειώνεται ότι οι Greenday είχαν γράψει το American idiot το 2004 για τον τότε πρόεδρο George W. Bush.

Η καμπάνια στα social media ενόψει της επίσκεψης Τραμπ ξεκίνησε τον Μάιο από μία ομάδα στο Twitter με την ονομασία American Idiot For UK No. 1 When Trump Visits η οποία προέτρεπε τους Βρετανούς να εκτοξεύσουν στο Νο1 των βρετανικών charts, το γνωστό τραγούδι το οποίο βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κορυφή.

Όμως οι στίχοι των Greenday δεν είναι οι μόνοι που θα υποδεχθούν τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan έδωσε το «πράσινο φως» για την «πτήση» ενός γιγάντιου μπαλονιού που απεικονίζει τον πρόεδρο Τραμπ ως μωρό με πάνα, πάνω από τη βρετανική πρωτεύουσα, στη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον 2 εκατομμύρια Βρετανοί είχαν υπογράψει ηλεκτρονικά, καλώντας την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ανακαλέσει την πρόσκληση στον Τραμπ, κάτι που όμως δεν έγινε.

Β. Οικονόμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα