back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσεκ απ υγείας στο σπίτι μέσω μιας ακτίνας λέιζερ

Διαβάστε επίσης

Ένα επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης της υγείας των κατοίκων ενός σπιτιού, ανέπτυξε μία start up εταιρεία, η ContinUse Biometrics.

Με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας, οι ένοικοι ενός σπιτιού μπορούν να έχουν μέσα σε λίγα λεπτά έναν πλήρη έλεγχο των ζωτικών λειτουργιών τους, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα!

Το σύστημα που ανέπτυξε η ContinUse Biometrics και το οποίο θα διατεθεί στην αμερικάνικη αγορά στο τέλος του 2018 βασίζεται στη νανοτεχνολογία χρησιμοποιώντας μία ακτίνα λέιζερ.

Το σύστημα ελέγχει την θερμοκρασία, την αρτηριακή πίεση, την σκλήρυνση των αρτηριών, την αναπνευστική λειτουργία, την λειτουργία των πνευμόνων, την μυϊκή δραστηριότητα, τα επίπεδα του σακχάρου και τα επίπεδα του αλκοόλ.

Οι μετρήσεις γίνονται μέσω μιας ακτίνας λέιζερ η πηγή της οποίας βρίσκεται ένα μέτρο μακριά από τον ασθενή ο οποίος δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε!

«Το σύστημα, το οποίο μελετάμε εδώ και 8 χρόνια, αποτελείται από μια κάμερα με προηγμένη οπτική τεχνολογία και ένα λέιζερ. Το σύστημα μπορεί να συνδέεται με διαφόρων ειδών καθημερινής χρήσης συσκευές από κινητά τηλέφωνα μέχρι και τηλεοράσεις.

Οι οπτικές μέθοδοι που χρησιμοποιεί το σύστημα μπορούν να εντοπίζουν νανο-δονήσεις που δημιουργούνται από την κίνηση των εσωτερικών οργάνων καθώς και των χημικών και μοριακών διεργασιών στον οργανισμό του ατόμου στο οποίο γίνεται ο έλεγχος» δηλώνει ο Ζιβ Ζαλένσκι, επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης τεχνολογίας της εταιρείας.

«Αν το σύστημα αυτό αποδειχθεί ασφαλές, τότε θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όπως οι καρδιοπαθείς και οι ασθενείς με διαβήτη», καταλήγει.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα