back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σφήνα στο δίπολο

Διαβάστε επίσης

Εξωστρέφεια – προγραμματικές παρεμβάσεις – περιοδείες. Σε αυτό το τρίπτυχο μοιάζει να κρύβεται η απάντηση της Φώφης Γεννηματά για την επανεκκίνηση, που επιχειρεί το Κίνημα Αλλαγής μετά το διαζύγιο με το Ποτάμι.

Στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν αφήσει πλέον πίσω τους την προβληματική συγκατοίκηση με το Ποτάμι – η συβιλλική απάντηση της επικεφαλής του νέου φορέα κατά την χθεσινή της συνέντευξη στην τηλεόραση του Alpha πιστοποιεί ακριβώς την απροθυμία του Κινήματος Αλλαγής να ασχοληθεί περαιτέρω με το συγκεκριμένο ζήτημα – και προσηλώνονται στην όσο το δυνατόν καλύτερη προπαρασκευή εν όψει του εκλογικού ντόμινο, που αναμένεται από το προσεχές Φθινόπωρο και μετά. Εξάλλου, οι δύο πρόσφατες ημερίδες, που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής για την Ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν ως στόχο να κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο η προγραμματική πρόταση του νέου φορέα σε πλήρη αντίθεση με τα όσα απεργάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και μακριά από την πόλωση, που τεχνηέντως καλλιεργούν Πλατεία Κουμουνδούρου και Πειραιώς.

Στο στρατηγείο της Φώφης Γεννηματά προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις επόμενες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου υπό την παραδοχή ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός βρίσκεται ήδη σε αποδρομή. Ενδεικτικό των σπασμωδικών κινήσεων, που επιλέγει εσχάτως το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι για την Χαριλάου Τρικούπη και η τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών, με την υποψία πως η κυβέρνηση επιδιώκει να τοποθετήσει πλάι στις τρεις κάλπες και την τέταρτη των βουλευτικών εκλογών. Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο ραδιόφωνο του Real, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «η σκοπιμότητα είναι πως δημιουργούμε τέσσερις εκλογικές διαδικασίες ακριβώς για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στην κοινωνία ένα χάος και να μην ξέρεις κανείς τι ψηφίζει και που για να μπορέσει να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, που έρχονται».

Ακόμη μία σκέψη της κ. Γεννηματά είναι η τόνωση της δικής της παρουσίας και εν γένει του Κινήματος Αλλαγής στην Περιφέρεια, αλλά και εν όψει της 10ης Σεπτεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιήσει την εμφάνιση της στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το πλαίσιο αλλά και για να «κεφαλαιοποιήσει» την πατριωτική στάση του κόμματος της στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφθεί στις 18 Ιουλίου τις Σέρρες, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζονται και άλλες τέτοιες περιοδείες, ιδίως σε Περιφέρειες, όπου ο νέος φορέας έχει ρεαλιστική στόχευση να βελτιώσει αισθητά τα εκλογικά του ποσοστά. Σε αυτό το πνεύμα, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε χθες από την τηλεόραση του Alpha να μην υπάρξει προκαταβολικά πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ, εάν δεν έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως το σκέλος εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της γειτονικής χώρας, ώστε να μην υπάρξουν μη αναστρέψιμα τετελεσμένα.

Η πολιτικά αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής μοιάζει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της προεκλογικής στρατηγικής του νέου φορέα. Εξ ου και η κα Γεννηματά θα επιστρατεύει ολοένα και συχνότερα το μότο «σπάμε το δίπολο» καλώντας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν μετεκλογικά τις ευθύνες τους και να συμφωνήσουν επί της εθνικής γραμμής στη βάση του «Σχεδίου Ελλάδα», που αποτελεί τον εγκεκριμένο από το πρόσφατο Συνέδριο προγραμματικό οδικό χάρτη του Κινήματος Αλλαγής.

Σπύρος Μουρελάτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα