back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Β. Χαραλαμπόπουλος στον Αθήνα 9.84 για τον Πλούτο, τον Αριστοφάνη και το σήμερα

Διαβάστε επίσης

Ο «Πλούτος», η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη ανεβαίνει αυτή την Παρασκευή και το Σάββατο, 13 και 14 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σε σκηνοθεσία, Νικίτα Μιλιβόγεβιτς.

Στον ομώνυμο ρόλο είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιαυτό το ταξίδι, είναι ένας Πλούτος μέσα από μια φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Νικίτα Μιλιβόγεβιτς. Μια αναρώτηση για το αν ο πλούτος τελικά είναι τυφλός ή εθελοτυφλεί, αν μοιράζει καταλάθος τον πλούτο του στους ανέντιμους και τα λαμόγια ή είναι ένα μέρος του παιχνιδιού που μπορεί να παίζει και να μοιράζει την τράπουλα όπως θέλει αυτός στη σύγχρονη εποχή».

«Είναι μεγάλη χαρά να ανεβαίνει Αριστοφάνης, η λύπη είναι ότι ο Αριστοφάνης είναι διαχρονικός γιατί τα πράγματα για τα οποία μιλάει και καυτηριάζει εκείνης της εποχής μας αφορούν ακόμα και σήμερα και αυτό είναι κάτι που πάει να πει ότι ο άνθρωπος δεν έχει αλλάξει καθόλου από τότε».

Μια σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας

Η παράσταση έχει μουσικά ακούσματα από τα Βαλκάνια, είναι μια σύμπραξη του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, γραμμένα από τον Άγγελο Τριανταφύλλου.

«Θέλουμε να δώσουμε στο κοινό να καταλάβει ότι το θέμα του πλούτου και του άνισου μοιρασμού του αφορά όλους μας, ειδικά τα αδύναμα οικονομικά κράτη, τα οποία είμαστε εξαρτημένα από τον πλούτο των μεγάλων δυνάμεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως Πλούτος

«Υποδύομαι τον Πλούτο, ο οποίος έχει πολύ όμορφες και διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα του και αυτό είναι το πολύ ενδιαφέρον. Στη δική μας παράσταση ο Πλούτος είναι ο βασικός άξονας, γιατί αυτό ήταν και το μέλημα του σκηνοθέτη, κατά πόσο ξεκινά ως αγαθός, τυφλός θεός, ο οποίος δεν ξέρει τι κάνει λόγω της τύφλωσής του, αλλά από τη στιγμή που βρίσκει το φως του βλέπουμε μια μετάλλαξη του χαρακτήρα του και συνειδητοποιούμε τελικά ότι δεν ήταν τόσο αγαθός όσο φαινόταν στην αρχή».

Η περιοδεία της παράστασης

Από τις αρχές του Σεπτέμβρη θα πάει στην Ελευσίνα, στο κηποθέατρο του Παπάγου, στη Θεσσαλονίκη και η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτέμβρη στο Βελιγράδι.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιλιβόγεβιτς
Σκηνικά: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Κοστούμια: Marina Medenica
Συνθέτης: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτιστής: Αλέκος Αναστασίου
Χορογράφος: Αμάλια Μπένετ
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γάλλος (Χρεμύλος), Μανώλης Μαυροματάκης (Καρίων), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πλούτος), Μάνος Βακούσης (Βλεψίδημος), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Πενία), Γιάννης Κότσιφας (Ασκληπιός/Χορός), Κώστας Κορωναίος (Γυναίκα Χρεμύλου / Δίκαιος / Χορός), Μιχάλης Τιτόπουλος (Συκοφάντης / Ερμής / Χορός), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Γυναίκα / Χορός), και χορός μουσικών από την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου του Βελιγραδίου.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα