H Γαλλία φτάνει για τρίτη φορά στον τελικό μετά από το 1998 και το 2006. Πρωταγωνιστής κι αυτή τη φορά ένας κεντρικός αμυντικός. Το 1998 ήταν ο Τουράμ που έστειλε τους τρικολόρ στον τελικό με τα γκολ που σημείωσε στο 2-1 επί της Κροτίας. Απόψε ήταν ο Ουμτιτί.

Το Βέλγιο ένοιωθε άβολα σε αυτόν τον ημιτελικό που ήταν μόλις ο δεύτερος στην ιστορία του (μετά από εκείνο με την Αργεντινή το 1986). Από την άλλη η Γαλλία έπαιξε έξυπνα, δεν άφησε χώρους στους γρήγορους Βέλγους να εκδηλώσουν αντεπιθέσεις και να γίνουν απειλητικοί για τον Γιορίς. Κυριάρχησε στο α΄ μέρος, διάστημα στο οποίο είχε 11 τελικές.

Η διακοπή για την ανάπαυλα απλά ανέβαλε το μοιραίο για τους Βέλγους. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε ο Ουμτιτί στο 51΄ με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκριεζμάν. Ο Αντουάν Γκριεζμάν έχει τώρα συμμετοχή σε 5 γκολ στο Μουντιάλ (3 γκολ, 2 ασίστ).Αυτό ήταν το 27ο γκολ από αμυντικό στο τουρνουά. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1998 που τρεις αμυντικοί της εθνικής Γαλλίας σκοράρουν. Τότε ήταν οι Λιζαραζού, Τουράμ, Μπλαν. Τώρα είναι οι Παβάρ, Ουμτιτί, Βαράν. Ντεζα βου;

Βλέποντας το όνειρο να χάνεται ο Μαρτίνεζ φόρτωσε διαδοχικά την επίθεσή του με τους Μάρτενς, Καράσκο. Η ομάδα του απέκτησε μια επιθετικότηκα όχι όμως αρκετή για να διασπάσει την καλά οργανωμένη γαλλική άμυνα που όσο περνούσε η ώρα έσφιγγε τις γραμμές της όλο και περισσότερο.

Το Βέλγιο είχε την τελευταία ευκαρία του στο 81΄ αλλά το σουτ του Βίτσελ βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιορίς. Αντίθετα οι Γάλλοι έχασαν δυο σίγουρα γκολ στις καθυστερήσεις. Και τις δυο φορές τους σταμάτησε ο Κουρτουά.

Γήπεδο: Αγία Πετρούπολη
Γαλλία- Βέλγιο 1-0
Σκόρερ: 51΄ Ουμτιτί
Διαιτητής: Κούνια (Ουρουγουάη)
Κάρτες:
Συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Nτεσάν): Λορίς, Παβάρ. Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά, Ματουϊντί, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρτίνεζ) : Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Τσαντλί, Ντε Μπράινε, Αζάρ, Λουκάκου