back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντιμέτωπος και πάλι με τη Δικαιοσύνη για τις «χρυσές μίζες» ο Α. Τσοχατζόπουλος

Διαβάστε επίσης

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για μία ακόμα πτυχή της υπόθεσης με τις αποκαλούμενες “χρυσές μίζες”από τις συμβάσεις για την προμήθεια των εξοπλιστικών.

Ο πρωην υπουργός έχει κληθεί να απολογηθεί για ποσό περίπου 700 χιλιάδων ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται ότι εισέπραξε το επίμαχο ποσό ως μέρος της μίζας για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1.

Στη νέα δικογραφία κατηγορούμενοι είναι επίσης ο εξάδερφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας και η σύζυγος του πρών υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης κληθεί σε απολογία για την επόμενη εβδομάδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το αποτέλεσμα της ανάκρισης και η ποινική μεταχείριση που θα επιφυλάξουν η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς και η αρμόδια εισαγγελέας στον Α.Τσοχατζόπουλο.

Όπως είναι γνωστό, ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά από δικαστική απόφαση που έκανε δεκτή άίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα