back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην Ολομέλεια θα ξεκαθαρίσει η ΝΔ τη στάση της για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Τη στάση της ΝΔ σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής θα αποσαφηνίσει ο Κυριακός Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως δήλωσε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συγκεχυμένη εικόνα που παρουσιάστηκε αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισηγητής του κόμματος Μάκης Βορίδης, αν και στην αρχική σημερινή του τοποθέτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή δήλωσε ότι «το κόμμα του δεσμεύεται να ψηφίσει την τροπολογία μόνο όταν έρθει ενιαία μαζί με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού», κατά την ψηφοφορία λίγο πριν εισαχθεί το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια εξέφρασε τελικά επιφύλαξη.

Την ίδια στάση επιφύλαξης κράτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για την τροπολογία που αφορά στην σύσταση επιτροπής για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού.

Ο κ. Μάκης Βορίδης είπε σε δημοσιογράφους ότι την τελική στάση της Νέας Δημοκρατίας θα ανακοινώσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τα λοιπά τα άρθρα του «Κλεισθένης 1» που αφορούν την απλή αναλογική έγιναν αποδεκτά από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με τους ΑΝΕΛ να εκφράζουν επιφύλαξη για την Ολομέλεια, όπως και το Ποτάμι. Την τροπολογία για την κατάτμηση ψήφισαν ΔΗΣΥ και Ποτάμι.

Εν τω μεταξύ, τη στάση της ΝΔ είχε καυτηριάσει νωρίτερα και ο Πάνος Σκουρλέτης λέγοντας «Στη ΝΔ επικρατεί εμφύλιος δεν δικαιολογείται ότι ήσασταν πρώτα αρνητικοί, μετά είπατε ότι το βλέπετε και σήμερα αναδιπλωθήκατε», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι παίζει κρυφτούλι.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα