back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η γκάφα της αστυνομίας, η καλλιέργεια κάνναβης και τα μη νόμιμα προϊόντα

Διαβάστε επίσης

Η τροπή που πήρε η υπόθεση της ανακάλυψης της μεγαλύτερης «χασισοφυτείας έως τώρα στην ελληνική επικράτεια», έφερε στο φως τον τραγέλαφο της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Όπως αποδείχθηκε η φυτεία με τα 10.500 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εντόπισε η αστυνομία και εκρίζωσε ήταν τελικώς κλωστική κάνναβη.

 

Ο ιδιοκτήτης και καλλιεργητής της έκτασης, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, φαίνεται πως έχει όλα τα νόμιμα παραστατικά.

Ο καλλιεργητής δήλωσε πως το σύνολο της καλλιέργειας ήταν κλωστική κάνναβη και ότι, ουδεμία σχέση έχει με ναρκωτικές ουσίες. Μάλιστα φέρεται να δήλωσε στον Εισαγγελέα ότι, θα ήταν αδύνατο να καλλιεργήσει μία τόσο μεγάλη έκταση με χασίς σε ένα τόσο ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους σημείο.

Ωστόσο, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό ο γγ Βιομηχανίας του υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στρατής Ζαφείρης, δήλωσε στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» και στους Στ. Ζαχαρό και Ν. Νώτη, «μπορεί να είναι νόμιμη η καλλιέργεια και η παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, όμως δεν είναι νόμια τα παραγόμενα προϊόντα αυτής».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σύντομα πρόκειται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες νομιμοποίησης των παραγόμενων εν Ελλάδι προϊόντων από βιομηχανική κάνναβη.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα