back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Wimbledon:Έτοιμος ο Τσιτσιπάς για το…υψηλό εμπόδιο του Ίσνερ

Διαβάστε επίσης

Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας για τον Στέφανο Τσιτσιπά έφτασε. Αφού έγραψε ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας τενίστας που φτάνει στους «16» του Wimbledon, θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, αρκεί να ξεπεράσει το… υψηλό εμπόδιο 2.08 εκατοστών εμπόδιο του Τζον Ίσνερ.

Ο θηριώδης Αμερικανός και Νο 10 στον κόσμο, προκρίθηκε στον 4ο γύρο της διοργάνωσης κερδίζοντας εύκολα τον Ρουμάνο Ράντου Άλμποτ (Νο 98) με 3-0 σετ (6-3, 6-3, 6-4) και θα βρεθεί στον δρόμο του Τσιτσιπά, με τους δύο τενίστες να βρίσκονται αντιμέτωποι για δεύτερη φορά στην καριέρα τους.

Η πρώτη ήταν τον περασμένο Οκτώβριο στο Rolex Masters στη Σανγκάη, όπου ο Ίσνερ επικράτησε 2-0 χάρη σε δύο κερδισμένα τάι-μπρέικ απέναντι στον Έλληνα άσο (με 7-2 στο πρώτο και με 11-9 στο δεύτερο). Ο 33χρονος πλέον Ίσνερ δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνει μπρέικ στον εκάστοτε αντίπαλό του προκειμένου να τον κερδίσει. Του αρκεί να παίρνει το δικό του σερβίς, το οποίο είναι και το βασικό του όπλο, καθώς σερβίρει με τρομερή δύναμη και ταχύτητα.

Πρόκληση καριέρας για τον Τσιτσιπά

Ο Τσιτσιπάς πάντως στην μέχρι τώρα σύντομη καριέρα του στην μεγάλη κατηγορία των ανδρών, έχει άγνοια κινδύνου από μεγάλα ονόματα και θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Στέφανος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πιο μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, έχοντας ως επιπλέον κίνητρο το γεγονός ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά παγκοσμίως, το Wimbledon όπως δήλωσε ο ίδιος σε βρετανικά Μέσα.

«Είναι ένα μεγάλο παιδί. Πολύ αθλητικός. Είδα κάτι στιγμιότυπα από βουτιές στο γρασίδι. Έχει πολύ ταλέντο, καλό σερβίς και κινείται πολύ καλά για το μέγεθός του. Πολύ καλό backhand, πολύ καλό forehand. Δεν έχει καθόλου αδυναμίες. Ίσως το μόνο που του λείπει είναι η εμπειρία αλλά απ’ότι δείχνει, δεν τον επηρεάζει καθόλου αυτό»δήλωσε ο 33χρονος Αμερικανός, Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης, για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Ίσνερ θα διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας στο κορτ 3, μετά τους αγώνες των γυναικών Οσταπένκο-Σάσνοβιτς και Γκούργκες-Βέκιτς, και αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 17:30 το απόγευμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα