back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η γερμανική κυβέρνηση αποστασιοποιείται από τον Ζέεχοφερ για το Brexit

Διαβάστε επίσης

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αποστασιοποιήθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, από την ασυνήθιστη πρωτοβουλία του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, να αποστείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα το Brexit.

H μόνιμη αντιπροσωπεία της Γερμανίας στην ΕΕ ανακοίνωσε με επιστολή της προς το γραφείο του Επιτρόπου Εσωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι η παρέμβαση Ζέεχοφερ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν εκφράζει τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης.

Η επιστολή Ζέεχοφερ

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο Ζέεχοφερ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιδείξει στις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ ευελιξία. Στόχος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, είναι η συνέχιση της “απεριόριστης συνεργασίας και στον τομέα της ασφάλειας” με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη στιγμή που οι Βρυξέλλες καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρήσουν ένα κοινό μέτωπο σκληρών διαπραγματεύσεων με το Λονδίνο.

Η απάντηση της αντιπροσωπείας της Γερμανίας στην ΕΕ

Ο Τόμας Έκερτ, επικεφαλής του πολιτικού τμήματος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Γερμανίας στην ΕΕ, αναφέρει στην δική του επιστολή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι τμήματα της επιστολής του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις της Συνόδου της ΕΕ (που πραγματοποιήθηκε 28-29 Ιουνίου) αλλά και την επίσημη στάση του Βερολίνου, η οποία, όπως επισημαίνει, παραμένει σταθερή.

Οι Πράσινοι παραλληλίζουν Ζέεχοφερ με Τραμπ, Ορμπάν και Κουρτς

Η συνεπικεφαλής των Πρασίνων, Αναλένα Μπάερμποκ, κατηγόρησε τον Ζέεχοφερ ότι καταφεύγει σε μεθόδους ακροδεξιού λαϊκισμού. “Οι δηλώσεις Ζέεχοφερ επιβεβαιώνουν την πορεία του ακροδεξιού λαϊκισμού που ακολουθεί, η οποία οδηγεί στον διχασμό. Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη”, δήλωσε σήμερα, και συνέχισε: “Ακολουθεί ακριβώς την ίδια μέθοδο με τους κυρίους Τραμπ, Ορμπάν και Κουρτς” και ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών και την Άνγκελα Μέρκελ να μην του επιτρέψουν να συνεχίσει αυτή την τακτική.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα