back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

FuelGR: Η πληρέστερη, ακριβέστερη και πιο εύχρηστη εφαρμογή ελέγχου τιμών καυσίμων και πρατηρίων στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Tώρα που οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν με γοργούς ρυθμούς, ένα έξυπνο και χρήσιμο app έρχεται να λύσει τα χέρια σε εκατοντάδες καταναλωτές που αναζητούν τις πιο συμφέρουσες τιμές.

Το fuelGR, είναι ένα εργαλείο το οποίο ενημερώνει τους οδηγούς για την τιμή της βενζίνης στα πρατήρια της περιοχής που τους ενδιαφέρουν, έτσι ώστε να μπορούν να βρουν εύκολα πού μπορεί να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Πρόκειται για την πληρέστερη, ακριβέστερη και πιο εύχρηστη εφαρμογή ελέγχου τιμών καυσίμων και πρατηρίων στην Ελλάδα, ενώ συμβάλει και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των πρατηρίων και προς συμφέρον των καταναλωτών.

Πως λειτουργεί

Η εφαρμογή λειτουργεί πολύ απλά. Ουσιαστικά λαμβάνει δεδομένα με βάση τη γεωγραφική θέση της συσκευής, μέσω GPS ή εναλλακτικά μπορεί ο χρήστης να επιλέξει την περιοχή που ενδιαφέρεται πάνω στον χάρτη. Η εφαρμογή του επιστρέφει ως αποτέλεσμα ένα πλήθος 40-50 πρατηρίων, τοποθετημένα πάνω στον χάρτη, ώστε ο χρήστης να βλέπει την ακριβή θέση τους.

Παράλληλα, το fuelGR δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει την τιμή, τον τύπο του καυσίμου που τον ενδιαφέρει (βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, υγραέριο καθώς και φυσικό αέριο), καθώς και εταιρείες και παλαιότητα τιμών. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η δυνατότητα να δει ο χρήστης το ιστορικό τιμών για κάθε πρατήριο, όπως και αξιολογήσεις των εκάστοτε πρατηρίων, αλλά και επαλήθευση των τιμών από τους χρήστες σε πραγματικό χρόνο.

Οι χρήστες μπορούν να αξιολογήσουν τα πρατήρια με τρεις δείκτες: ποιότητα καυσίμου, εξυπηρέτηση και συνολική υποδομή του πρατηρίου.

Απόλυτη ακρίβεια αποτελεσμάτων – Πληροφόρηση από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπ. Ανάπτυξης

Τα αποτελέσματα αντλούν όλη την πληροφορία από το Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία που κάθε πρατηριούχος οφείλει να δηλώσει στο Παρατηρητήριο Τιμών, δίνονται αποτελέσματα ακριβείας, αφού η εφαρμογή ενημερώνει τις τιμές της κάθε μισή ώρα και αυτό σημαίνει έγκυρες τιμές σε ποσοστό που πλησιάζει το 100% των πρατηρίων.

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smartphone (Android, Windows, iOS), ενώ είναι διαθέσιμη και για web χρήση μέσω του ιστότοπου fuelgr.gr (καθώς και στη σελίδα της στο Facebook)

Πίσω από την fuelGR κρύβεται ο κ. Φώτης Κόκκορας, λέκτορας στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι ο εμπνευστής της εφαρμογής την οποία έχει
υλοποιήσει με το Δημήτρη Ντέμο, απόφοιτο του Τμήματος και φοιτητής του κ. Κόκκορα νωρίτερα, αφού την εφαρμογή την ανέπτυξαν μαζί στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας του.

Σήμερα, έπειτα από 2,5 χρόνια λειτουργίας και αρκετούς πειραματισμούς με κάποιες πρώτες εκδόσεις τα προηγούμενα χρόνια, το fuelGR μετρά 60.000 τακτικούς χρήστες, είτε οδηγούς, είτε και επαγγελματίες πρατηριούχους που επιθυμούν να ελέγχουν τον ανταγωνισμό μέσω των στοιχείων της εφαρμογής.

Ο κ. Φώτης Κόκκορας μίλησε στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα» με τη Νόνη Καραγιάννη και το ένθετο «Η Ώρα της Καινοτομίας».

Ακούστε την συνέντευξη:

Νάντια Σκεπετάρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα