back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άγκυρα: «Δώστε μας τους οκτώ για να έχουν δίκαιη δίκη οι δύο»

Διαβάστε επίσης

Την άκρως προκλητική στάση της απέναντι στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται επί 127 ημέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, συνεχίζει να επιδεικνύει η Τουρκία, φτάνοντας στο σημείο να ζητά ανταλλάγματα μόνο και μόνο για να έχουν μια «δίκαιη δίκη», μακριά από κάθε έννοια σύγχρονου κράτους δικαίου.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, όχι μόνο επανέρχεται στη σύνδεση της υπόθεσης των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο από την χώρα μας, αλλά προβαίνει στο προκλητικό αίτημα να εκδώσει η Ελλάδα πρώτα τους οκτώ, όχι για να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες αλλά, για να δώσει τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν μια δίκαιη δίκη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην επιστολή με ημερομηνία 31 Μαΐου του 2018, ο Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, κατηγορεί ευθέως τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι συμπεριφέρονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποθέσεις των Ελλήνων και των οκτώ Τούρκων τους οποίους αποκαλεί δολοφόνους και στηλιτεύει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της επιστροφής των Ελλήνων αλλά όχι υπέρ της έκδοσης των Τούρκων. Κατηγορεί επίσης την ελληνική Δικαιοσύνη για υποκρισία επειδή δεν επιστρέφει τους «εγκληματίες» και τους αφήνει ατιμώρητους.

«Οι αρχές της Τουρκίας και η τουρκική κοινωνία περιμένουν την έκδοση των οκτώ δολοφόνων άμεσα και σας διαβεβαιώνουμε ότι οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν μια δίκαιη δίκη στη Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής.

Μάλιστα, στο τέλος απευθύνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος – μέλος της ΕΕ», καταλήγει η επιστολή.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα