back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολιτικό άσυλο και στον τρίτο Τούρκο αξιωματικό

Διαβάστε επίσης

Με ομόφωνη απόφασή τους τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου χορηγούν πολιτικό άσυλο και στον τρίτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο το «εισιτήριο» για τον αξιωματικό Ούγκουρ Ουτσάν.

Σημειώνεται ότι, και οι 8 αξιωματικοί έχουν απελευθερωθεί από τον περασμένο Μάιο, από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού και έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο, ο οποίος για την ασφάλειά τους παραμένει μυστικός και φρουρείται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, τις προηγούμενες φορές το ελληνικό Δημόσιο είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων των αρμοδίων Επιτροπών.

Ωστόσο, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης από το ΣτΕ που είχε “πιλοτικό” χαρακτήρα, και εν αναμονή της καθαρογραφής της απόφασης με την οποία ουσιαστικά δικαιώθηκαν οι «8», η όλη διαδικασία έχει πλέον τυπικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Ασύλου θα αποφανθεί και για τους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς και όπως εκτιμάται οι αποφάσεις θα ακολουθήσουν την ίδια τροχιά για τους αιτούντες άσυλο.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα