back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το φάρμακο της τέχνης στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο στόχος της Πόλεως είναι το «ευ ζειν». Η άποψή του Αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου και επιστήμονα είναι για το δήμο Αθηναίων τα τελευταία χρόνια οδηγός αλλά και ένα πολύ σημαντικό όπλο προκειμένου η καθημερινότητα των πολιτών ειδικά της τρίτης ηλικίας να περπατήσει σε μία «προσβάσιμη» για εκείνους καθημερινότητα.

Στις Λέσχες φιλίας της Αθήνας μέλη της συμμετέχουν υπό την εποπτεία της παιδαγωγού, συγγραφέα και ηθοποιού Κυριακής Γουδέλη σε θεατρικές παραστάσεις.

Το πρόγραμμα αλλά και ο σκοπός όπως δήλωσε στον «Αθήνα 984» η κυρία Γουδέλη είναι καθαρά εκπαιδευτικός και στοχεύει στην εφαρμογή και τη λειτουργία του θεατρικού παιχνιδιού στην τρίτη ηλικία.

Τα έργα που επιλέγονται είναι από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο.

Πριν από λίγες μέρες συγκεκριμένα στις 14 Ιουνίου παρουσιάστηκε στη λέσχη φιλίας του Μεταξουργείου το σπουδαίο έργο του Angry Men «Οι 12 ένορκοι».

Στην αρχή όπως σημείωσε η κυρία Γουδέλη οι «ηθοποιοί» ήταν διστακτικοί στην πορεία όμως και με τις πολλές πρόβες που τους βοήθησαν να σταθούν «στο σανίδι», ανακάλυψαν τις υποκριτικές τους ικανότητες και τα κατάφεραν.

Η έναρξη, ανέφερε στον «Αθήνα 984» η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος της Αθήνας Ελένη Ζαχαροπούλου, έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Λέσχη Φιλίας Λαμπρινής με σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.

«Εκτιμώντας τη μεγάλη ανταπόκριση των μελών συνεχίστηκε και σε άλλες Λέσχες Φιλίας όπως στην Πλατεία Αμερικής Γκράβας Κουκακίου Μεταξουργείου Γκύζη και Αγίου Αρτεμίου. Μέχρι τώρα έχουν “ανέβει” αξιόλογα και θα έλεγα δύσκολα στην απόδοση έργα όπως η αυλή των θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ένα ταιριαστό ζευγάρι του Νηλ Σάιμον, ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου ενώ στη λέσχη φιλίας Αγίου Αρτέμιο παίχτηκε έργο έμπνευσης των ίδιων των μελλών της λέσχης», κατέληξε η κυρία Ζαχαροπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια διαγενεακού προγράμματος, τα μέλη φιλιας Κουκακίου επισκέφθηκαν Παιδικό σταθμό της περιοχής και διάβαστηκαν παραμύθια στα παιδιά.

Στόχος του δήμου Αθηναίων, αλλά και προσωπικά του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, είναι ναεξελιχθεί η προσφορά προς την τρίτη ηλικία, τόσο με θεατρικές παραστάσεις από τα μέλη των Λεσχών Φιλίας, αλλά και η σύνδεση της τρίτης με την πρώτη ηλικί με παραστάσεις και άλλες δράσεις προς τα παιδιά των γειτονικών σχολείων.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα